URSUS SA (18/2017) Uzupełnienie Raportu bieżącego nr 16/2017 pt. "Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego (uchwały NWZ z 2015) oraz subskrypcja akcji Spółki"

17.05.2017, 01:26aktualizacja: 17.05.2017, 01:26

Raport bieżący 18/2017

Zarząd URSUS S.A. w uzupełnieniu raportu bieżącego numer 16/2017 z dnia 16 maja 2017r. informuje, iż podmiotami, które objęły opisane w ww. raporcie akcje serii R są spółki POL-MOT Auto S.A. (KRS 396018) oraz Invest-Mot sp. z o.o. (KRS 15858), tj. podmioty z grupy POL-MOT Holding S.A. będącego głównym akcjonariuszem URSUS S.A. Zarząd zdecydował o zaoferowaniu akcji serii R ww. spółkom m.in. mając na uwadze fakt, iż są one zainteresowane długoterminową obecnością w akcjonariacie Ursus S.A. i dają stabilizację właścicielską gwarantującą dynamiczny rozwój Spółki i realizację przyjętej strategii.

Po zarejestrowaniu podwyższenia kapitału zakładowego opisanego w raporcie bieżącym nr 16/2017 grupa POL-MOT Holding S.A. będzie dysponowała 50,0659 % głosów na Walnym Zgromadzeniu URSUS S.A., o czym Emitent szczegółowo poinformuje po dokonaniu ww. rejestracji.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz