Tickmill: Dynamiczny pierwszy kwartał z rekordowym obrotem i dalszym rozwojem

18.05.2017, 11:43aktualizacja: 18.05.2017, 11:43

LONDYN, May 17, 2017/PRNewswire/ - Grupa Tickmill rozpoczęła rok z dużym impetem, osiągając w pierwszym kwartale 2017 rekordowy obrót w wysokości 146,7 mld USD, wzbogacając stronę WWW o nowe języki, udostępniając nowe narzędzia i konkursy, a także umacniając swoją obecność w Europie i Azji.

Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160718/814103

Zdjęcie: http://mma.prnewswire.com/media/513080/Tickmill_Dynamic_Q1.jpg

Podążając za fantastycznymi wynikami z zeszłego roku, firma zrealizowała 9,05 mln transakcji handlowych. Tylko w marcu Tickmill zanotował rekordowy obrót 61,5 mld USD w 3,58 mln transakcji.

CEO Tickmill UK, Duncan Anderson skomentował: "Mocne wyniki, jakie zaobserwowaliśmy w pierwszym kwartale są odzwierciedleniem naszej ciężkiej pracy i zaangażowania w budowanie zaufanej marki, która na pierwszym miejscu stawia interesy klientów. Jesteśmy wdzięczni wszystkim naszym Klientom i Partnerom, którzy pomogli nam osiągnąć tak znakomite wyniki i osiągać tak dynamiczny wzrost”.

Podążając za swoimi wartościami, Tickmill stawia na lokalny rozwój i kontakt z klientem. Dodaliśmy zatem do naszej strony WWW tłumaczenie na język włoski, niemiecki i arabski. Wkrótce dodana zostanie również strona w języku południowokoreańskim. Strefa Klienta jest już dostępna po polsku, angielsku, hiszpańsku, chińsku, niemiecku, włosku i w języku czeskim.

W celu zaspokojenia rosnącego zapotrzebowania na wyrafinowane narzędzia analityczne, Tickmill dodał Autochartist do udostępnianych narzędzi handlowych, aby zapewnić Traderom nieograniczony dostęp do zaawansowanych analiz technicznych i alertów na żywo.

Firma uruchomiła także ekscytujący konkurs "Ultimate IB Ride", dając Brokerom Wprowadzającym możliwość wygrania motocykla Harley Davidson, lub innych nagród o łącznej wartości 10 000 USD, poprzez rozwijanie swojej sieci klientów

Tickmill był sponsorem pierwszych branżowych targów w tym roku, prestiżowych iFX Expo Asia w Hong Kongu, gdzie firma zaprezentowała między innymi swoje rozwiązania w dziedzinie dostarczania płynności i White Label, a także poprowadziła warsztaty dla Introducing Brokerów.

Następnie zespół Tickmill udał się do Polski, aby jako Złoty Sponsor wziąć udział w targach FxCuffs w Krakowie. Firma zaprezentowała swoje detaliczne usługi FX i CFD oraz wzmocnił obecność na polskim rynku.

Tickmill będzie wkrótce uczestniczył we włoskich targach ITForum w Rimini, w międzynarodowych targach iFX EXPO International w Limassol na Cyprze, oraz w targach World of Trading we Frankfurcie w Niemczech, aby poszerzyć swój zasięg w Europie i wzmocnić relację z kluczowymi Klientami i Partnerami.

Duncan Anderson stwierdził: "Z pewnością był to ciekawy początek roku, zarówno dla globalnych rynków jak i dla Tickmill. W świetle spodziewanej niestabilności w nadchodzącym roku będziemy dalej dostarczać naszym Klientom zaawansowane narzędzia oraz zasoby, aby umożliwić im jak najlepsze wykorzystanie pojawiających się możliwości i polepszenie wyników na rynku Forex ".

Tickmill

Tickmill jest międzynarodowym brokerem ECN/STP, autoryzowanym i regulowanym w UK przez FCA UK i na Seszelach przez FSA SC. Tickmill oferuje możliwość inwestowania, skupiając się przede wszystkim na CFD dla rynku Forex, indeksów giełdowych, towarów, włączając w to metale szlachetne.

Odwiedź nasz na http://www.tickmill.com/pl lub wyślij nam maila na: marketing@tickmill.com

Handel na CFD wiąże się z ryzykiem strat, które mogą przekroczyć kapitał początkowy.

Źródło: Tickmill

KONTAKT: