Polityka i społeczeństwo

Artysta SIR IVAN publikuje nowy utwór przeciwko przemocy z wykorzystaniem broni "I Am Peaceman" z Debbie Gibson

07.06.2017, 11:58aktualizacja: 07.06.2017, 11:58

Datek w wysokości 10 000 dolarów na rzecz oddziału psychiatrycznego w Mercy Hospital w Chicago.

NOWY JORK, 7 czerwca 2017 r. /PRNewswire/ - Artysta SIR IVAN opublikował w tym tygodniu nowy utwór „I Am Peaceman", w którym występuje kultowa piosenkarka Debbie Gibson. Utwór ma na celu niesienie pomocy tym, którzy cierpią z powodu traumatycznych przeżyć w wyniku przemocy z wykorzystaniem broni.

Przemoc z wykorzystaniem broni jest wiodącą przyczyną zgonów wśród młodych mężczyzn pochodzenia afroamerykańskiego w kraju i prowadzi do większej liczby śmierci niż dziewięć kolejnych powodów w sumie. W 2016 r. w Chicago zabójstwa osiągnęły poziomy rekordowe w ciągu ostatnich szesnastu lat. Osoby postronne doświadczające w swoich życiach takich sytuacji mogą cierpieć na problemy zdrowia psychicznego, na przykład pod postacią zespołu stresu pourazowego.

Aby zaradzić cierpieniu, artysta SIR IVAN oraz jego The Peaceman Foundation przekazali 10 000 dolarów na rzecz oddziału psychiatrycznego w Mercy Hospital w Chicago w celu niesienia pomocy ofiarom zespołu stresu pourazowego wśród przedstawicieli najbardziej dotkniętych tym problemem społeczności afroamerykańskich w Ameryce. Ponadto artysta SIR IVAN przeznaczy zysk z wyświetleń teledysku, odtwarzania strumieniowego utworu oraz pobrań „I Am Peaceman" na rzecz The Peaceman Foundation, która z kolei przeznaczy znaczne kwoty na kwestie zespołu stresu pourazowego oraz na rzecz społeczności LGBT i niesienia pomocy tym, którzy doświadczyli w swoim życiu przemocy.

Artysta SIR IVAN założył The Peaceman Foundation w 2005 roku ku pamięci ojca Siggiego Wilziga w celu walki z nienawiścią i przemocą. Ojciec artysty cierpiał na klasyczne symptomy zespołu stresu pourazowego w wyniku przeżycia dwóch lat bicia i tortur w Auschwitz w trakcie Holokaustu.

Utwór „I Am Peaceman" został wyprodukowany przez laureata nagrody AMA Aliego Dee. Dostępnych jest pięć remiksów utworu autorstwa Riddlera, JayMaca, 7th Heaven, Disco Killerz & Liquid Todd oraz Dor Dekel.

Reżyserem teledysku jest Erik White, który został nagrodzony za najlepsze teledyski roku przez BET i MTV oraz pracował z Ryanem Murphym przy Glee Project oraz wcześniej wyreżyserował teledysk przeciwko nękaniu towarzyszący utworowi „Kiss All the Bullies Goodbye" SIR IVANA.

Utwór „I Am Peaceman" dostępny jest w serwisie iTunes.

Więcej informacji na temat SIR IVANA można znaleźć na stronie www.SIRIVAN.com

Media społecznościowe:

Facebook.com/SIRIVANOfficial

Twitter.com/SIRIVAN

Instagram.com/SIRIVANOfficial

Zapytania prasowe:

Steve Deitsch, Reverberate! Marketing Communications pod adresem steve@re-verberate.com lub numerem telefonu 212-727-0790.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/179367/Peaceman_Productions_Sir_Ivan.jpg

Wideo - https://youtube.com/watch?v=tKCIt1fyE6A

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/254409/peaceman_productions_sir_ivan_logo.jpg

Źródło: Peaceman Productions