PAGED SA (10/2017) wybór biegłego rewidenta

09.06.2017, 23:46aktualizacja: 09.06.2017, 23:46

Raport bieżący 10/2017

Zarząd Paged Spółki Akcyjnej (zwanej dalej "Spółką") informuje, że Rada Nadzorcza Spółki uchwałą nr 548/2017 z dnia 9 czerwca 2017 r. wybrała Deloitte Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa z siedzibą w Warszawie, Al. Jana Pawła II 19, 00-854 Warszawa (KRS: 0000446833, NIP: 5270200786, REGON: 010076870) - wpisaną pod numerem 73 na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych - na biegłego rewidenta, audytora sprawozdań finansowych Spółki. Wybrany audytor przeprowadzi:

1) przegląd jednostkowego półrocznego sprawozdania finansowego Paged S.A. za I półrocze 2017 r.;

2) przegląd skonsolidowanego półrocznego sprawozdania finansowego grupy kapitałowej Paged S.A. za I półrocze 2017 r.

3) badanie jednostkowego rocznego sprawozdania finansowego Paged S.A. za 2017 r.;

4) badanie skonsolidowanego rocznego sprawozdania finansowego grupy kapitałowej Paged S.A. za 2017 r.

Wybór audytora został dokonany zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami zawodowymi.

Umowa z Deloitte Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. będzie miała charakter umowy o dzieło i będzie dotyczyć wykonania usług, o których mowa powyżej.

Spółka korzystała z usług Deloitte Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. przy badaniu/przeglądzie sprawozdania jednostkowego i skonsolidowanego za 2016 r., jak również (wówczas działającej pod firmą Deloitte Audyt Sp. z o.o.) za 2010 r., 2011 r. i 2012 r. (wyłącznie przegląd za I półrocze 2012 r.).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz