JA Solar otwiera nową spółkę podległą w Brazylii

13.06.2017, 11:43aktualizacja: 13.06.2017, 11:43

Dalsza ekspansja w Ameryce Łacińskiej.

PEKIN, 13 czerwca 2017 r. /PRNewswire/ - Firma JA Solar Holdings Co., Ltd. (Nasdaq: JASO), zwana dalej JA Solar lub firmą, jest jednym z największych na świecie producentów wysoko wydajnych produktów energii słonecznej. Firma ogłosiła dziś otwarcie spółki podległej JA Solar Brazil Ltda, zwanej dalej JA Solar Brazil w Brazylii.

Firma JA Solar prowadzi działalność w Brazylii od 2015 roku i doświadczyła znaczącego wzrostu na rynku generacji rozproszonej, co wiąże się z koniecznością świadczenia wsparcia lokalnego na rzecz planowania klientów, logistyki i międzynarodowych działań handlowych. Założenie spółki JA Solar Brazil umożliwia świadczenie wsparcia logistycznego klientom na czas, a także realizację usług dostosowanych, co pozwala na wyciąganie korzyści ze stopniowego rozwoju rynku w regionie.

Ponadto biuro w Brazylii skupi się na konsolidacji współpracy z lokalnymi i międzynarodowymi firmami energetycznymi, włączywszy Engie, Multi Aquecimento, Faro Energy i Enel. Nowe biuro będzie także wspierać działania marketingowe, promować najnowsze rozwiązania technologiczne JA Solar oraz otwierać szanse sprzedaży i zarządzać sprzedażą w regionie. Biuro JA Solar Brazil rozpocznie swoją działalność na początku lipca.

Rynek latynoamerykański jest rynkiem wschodzącym o znacznym potencjale wzrostu w nadchodzących latach. Firma JA Solar aktywnie pracuje nad poszerzeniem zasięgu w regionie. W marcu 2017 roku firma założyła spółkę podległą JA Solar Mexico SA de CV, zwaną JA Solar Mexico, tym samym rozpoczynając ekspansję geograficzną w Ameryce Łacińskiej. Od tego czasu firma podjęła się prac przy szeregu projektów na skalę komunalną i współpracuje z miejscowymi dystrybutorami w Meksyku.

"Otwarcie JA Solar Brazil zwiększy nasze możliwości służenia klientom, wzmocni naszą pozycję strategicznego partnera w regionie i podniesie świadomość marki w Brazylii oraz w całej Ameryce Łacińskiej. Nasze wysoko wydajne moduły słoneczne cieszą się uznaniem w branży. Wyglądamy możliwości wykorzystania naszej solidnej reputacji do wprowadzenia większej liczby wysokiej jakości produktów na rynek regionalny, co pomoże klientom z Ameryki Łacińskiej w optymalizacji zwrotu z inwestycji" - skomentował Baofang Jin, przewodniczący i główny dyrektor wykonawczy w firmie JA Solar.

Data publikacji 13.06.2017, 11:43
Źródło informacji PR Newswire