MACROLOGIC SA (22/2017) Ujawnienie stanu posiadania (nabycie znacznego pakietu akcji)

20.06.2017, 08:30aktualizacja: 20.06.2017, 08:30

Raport bieżący 22/2017

Emitent przekazuje niniejszym informację otrzymaną 19 czerwca 2017 r. od Asseco Business Solutions SA z siedzibą w Lublinie ("Asseco BS") , ul. Konrada Wallenroda 4c , reprezentowanej przez Mariusza Lizona -- Członka Zarządu i Piotra Pasłowskiego -- Wiceprezesa Zarządu, o nabyciu przez Aseeco BS znacznego pakietu akcji emitenta jak następuje:

W związku z art. 69 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U.05.184.1539 z późn. Zmianami) Zarząd Asseco Business Solutions S.A. (" Asseco BS") informuje, że w dniu 14 czerwca 2017 r. w związku z rozliczeniem transakcji zawartych w ramach wezwania do zapisywania się na sprzedaż Akcji, ogłoszonego w dniu 11 kwietnia 2017 r. za pośrednictwem Powszechnej Kasy Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna Oddział - Dom Maklerski PKO Banku Polskiego w Warszawie (" Wezwanie") przekroczyła 75% udziału ogólnej liczby głosów w spółce Macrologic S.A. z siedzibą w Warszawie (" Macrologic").

Wcześniej Asseco BS nie posiadała akcji spółki Macrologic.

Obecnie po rozliczeniu Wezwania Asseco BS posiada 1 667 603 akcje Macrologic, stanowiące ok. 88,29% udziału w kapitale zakładowym Macrologic i uprawniające do wykonywania 1 667 603 głosów na walnym zgromadzeniu Macrologic, tj. ok. 88,29% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Macrologic.

Ponadto podmiot zależny od Asseco BS, tj. spółka Macrologic S.A. posiada 159 436 akcji Macrologic (akcje własne), co stanowi ok. 8,44% akcji w kapitale zakładowym Macrologic uprawniających do 159 436 głosów na walnym zgromadzeniu Macrologic, co stanowi ok. 8,44% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Macrologic.

Asseco BS wraz podmiotem zależnym tj. Macrologic posiadają łącznie 1 827 039 akcji Macrologic, co stanowi ok. 96,73% akcji w kapitale zakładowym Macrologic uprawniających do 1 827 039 głosów na walnym zgromadzeniu Macrologic, co stanowi ok. 96,73% głosów ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Macrologic.

Asseco BS nie zawarła umów, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy o ofercie oraz nie posiada instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1 oraz 69b ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz