LIBET SA (16/2017) Zmiana umowy kredytowej zawartej PKO BP S.A. z/s w Warszawie.

26.06.2017, 19:11aktualizacja: 26.06.2017, 19:11

Raport bieżący 16/2017

Zarząd LIBET S.A. z/s we Wrocławiu ("Spółka") działając w wykonaniu obowiązków ustalonych w art. 17 ust. 1 Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) Nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 roku w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE ("Rozporządzenie MAR") oraz w nawiązaniu do raportu bieżącego numer 20/2016 z dnia 18 października 2016 roku który dotyczył zawarcia przez Spółkę z Bankiem Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. z/s w Warszawie ("Bank") umowy mocą której Bank udzielił Spółce kredytu ("Umowa") informuje, iż Spółka dnia 26 czerwca 2017 roku otrzymała podpisany przez Bank aneks numer 1 do Umowy datowany na dzień 13 czerwca 2017 roku mocą którego Strony zmieniły operacyjne i merytoryczne warunki współpracy prowadzanej na podstawie Umowy, w szczególności doprecyzowały definicje warunków finansowania i kwestie dotyczące wskaźników finansowych oraz objęły zakresem zabezpieczenia spłaty kredytu udzielonego Umową poręczenia spółek zależnych Spółki (LIBET 2000 sp. z o.o. z/s w Żorach, Baumabrick sp. z o.o. z/s we Wrocławiu), które jednocześnie przez te spółki zostały Bankowi udzielone.

W pozostały zakresie postanowienia Umowy nie uległy zmianie, a z zastrzeżeniem powyższego, wszelkie informacje dotyczące Umowy przekazane w raporcie bieżącym numer 20/2016 z dnia 18 października 2016 pozostają aktualne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz