Źródła PAP: w Warszawie powstanie 1,1 tys. lokali w ramach Mieszkania plus

10.07.2017, 13:45aktualizacja: 10.07.2017, 13:45

W środę BGK Nieruchomości podpisze warunkową umowę inwestycyjną w ramach rządowego programu Mieszkanie plus na budowę lokali w Warszawie - dowiedziała się PAP ze źródeł zbliżonych do jednej ze stron umowy. Na warszawskiej Woli powstanie 1,1 tys. mieszkań.

Z informacji PAP wynika, że w środę BGK Nieruchomości podpisze warunkową umowę inwestycyjną z jedną ze spółek Skarbu Państwa.

BGK Nieruchomości zarządza funduszem odpowiedzialnym za część komercyjną programu Mieszkanie plus, będącego częścią Narodowego Programu Mieszkaniowego (NPM).

NPM rząd przyjął we wrześniu 2016 r. Zakłada on m.in. powstanie tanich mieszkań na wynajem z możliwością dojścia do własności.(PAP)

mp/ pad/ skr/

Data publikacji 10.07.2017, 13:45