PELION SA (56/2017) Złożenie wniosku o przywrócenie akcjom Spółki formy dokumentu

15.07.2017, 00:29aktualizacja: 15.07.2017, 00:29

Raport bieżący 56/2017

W nawiązaniu do raportu bieżącego 54/2017 z dnia 11 lipca 2017 r., Zarząd Pelion S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") informuje, że w dniu 14 lipca 2017 roku, w wykonaniu Uchwały nr 1 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 11 lipca 2017 roku w sprawie zniesienia dematerializacji akcji Spółki, Spółka złożyła do Komisji Nadzoru Finansowego wniosek o zezwolenie na przywrócenie akcjom Spółki formy dokumentu w trybie art. 91 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (t.j. Dz. U. z 2016 r. poz. 1639 z późn. zm., "Ustawa o Ofercie").

Spółka wniosła o wyznaczenie możliwie najkrótszego terminu na wystąpienie skutku w postaci zaprzestania podlegania obowiązkom wynikającym z Ustawy o Ofercie, w miarę możliwości 31 sierpnia 2017 r.

Wniosek dotyczy wszystkich akcji Spółki, tj. 150.000 (sto pięćdziesiąt tysięcy) akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu serii A (kod PLMEDCS00023), 350.000 (trzysta pięćdziesiąt tysięcy) akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu serii B (kod PLMEDCS00023), 1.250.000 (jeden milion dwieście pięćdziesiąt tysięcy) akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu serii C (kod PLMEDCS00023), 23.300 (dwadzieścia trzy tysiące trzysta) akcji imiennych serii F (kod PLMEDCS00023), oraz 9.372.414 (dziewięć milionów trzysta siedemdziesiąt dwa tysiące czterysta czternaście) akcji zwykłych na okaziciela (kod PLMEDCS00015).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz