ERBUD SA (36/2017) Podpisanie umowy na roboty budowlane dotyczącej wykonania kompleksowych robót elektroenergetycznych i niezbędnych robót budowlanych dla budowy Zespołu Elektrowni Fotowoltaicznych: Mierki I, Mierki II, Mierki III, Mierki IV, Mierki V, Mi

21.07.2017, 14:56aktualizacja: 21.07.2017, 14:56

Raport bieżący 36/2017

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd Erbud S.A. (dalej Emitent) informuje, że w dniu 21 lipca 2017 roku Przedsiębiorstwo Budownictwa Drogowo-Inżynieryjnego S.A. z Torunia (dalej Wykonawca) - spółka zależna w 90% od Emitenta, zawarła z Chatteris Investements sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Warecka 11a, (dalej: Inwestor), umowę na wykonanie kompleksowych robót elektroenergetycznych i niezbędnych robót budowlanych dla budowy Zespołu Elektrowni Fotowoltaicznych: Mierki I, Mierki II, Mierki III, Mierki IV, Mierki V, Mierki VI, Dobrcz I, Dobrcz II, Dobrcz III, Dobrcz VI na niżej określonych warunkach:

1. Data zawarcia kontraktu: 21 lipca 2017r.

2. Inwestor (dokładna nazwa i siedziba): Chatteris Investements sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (00-034), ul. Warecka 11a

3. Wartość kontraktu: 28.903.117,02 zł netto

4. Przedmiot kontraktu: wykonanie kompleksowych robót elektroenergetycznych i niezbędnych robót budowlanych dla budowy Zespołu Elektrowni Fotowoltaicznych: Mierki I, Mierki II, Mierki III, Mierki V, Mierki VI, Susz I, Kętrzyn I, Dobrcz I, Dobrcz II, Dobrcz III

6. Terminy realizacji: do 16 lutego 2018

7. Warunki płatności: fakturowanie zgodnie z zawansowaniem robót, faktury płatne w terminie 30 dni.

8. Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania): bankowa lub ubezpieczeniowa w wysokości 10% Ceny Kontraktu netto na czas realizacji Umowy

9. Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania): bankowa lub ubezpieczeniowa w wysokości 5% Ceny Kontraktu netto ważna w okresie 60 miesięcy od daty podpisania Protokołu Odbioru Końcowego.

11. Kary za przekroczenie terminu zakończenia wynikające z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy w wysokości 0,1% Ceny Kontraktu netto, za każdy rozpoczęty dzień opóźnienia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz