INTER CARS SA (27/2017) Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji

04.08.2017, 18:19aktualizacja: 04.08.2017, 18:19

Raport bieżący 27/2017

Zarząd Inter Cars S.A. ("Spółka"), wypełniając obowiązek wynikający z przepisu art. 70 pkt. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (t.j. Dz. U. z 2016 r. poz. 1639) ("Ustawa"), informuje, że w dniu 4 sierpnia 2017 roku powziął wiadomość o otrzymaniu od spółki Immersion Capital LLP ("Immersion Capital"), działającej w imieniu i na rzecz zarządzanego przez nią funduszu Immersion Capital Master Fund Limited ("Fundusz") oraz w imieniu własnym, zawiadomienie o przekroczeniu 5% ogólnej liczby głosów w Spółce, o następującej treści:

"Stosownie do treści art. 69 ust. 4 i 4a Ustawy, Immersion Capital Informuje, iż:

1. Przekroczenie 5% ogólnej liczby głosów Spółce nastąpiło w wyniku nabycia w dniu 21 lipca 2017 r. przez Fundusz reprezentowany przez Immersion Capital 50.000 zdematerializowanych akcji Spółki, oznaczonych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. kodem ISIN: PLINTCS00010, w ramach transakcji na rynku regulowanym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.

2. Przed zmianą udziału, Fundusz posiadał bezpośrednio 698.776 akcji Spółki uprawniających do 698.776 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowiło 4,9320% ogólnej liczby akcji i głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.

3. Po zmianie udziału Fundusz posiada bezpośrednio 748.776 akcji Spółki uprawniających do 748.776 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 5,2849% ogólnej liczby akcji i głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.

4. Żadne podmioty zależne od Funduszu ani Immersion Capital nie posiadają akcji Spółki.

5. Nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy.

6. Funduszowi ani Immersion Capital nie przysługują głosy z akcji Spółki, do których nabycia jest uprawniony lub zobowiązany jako posiadacz instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69 b ust. 1 pkt. 1 Ustawy, oraz instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69 b ust. 1 pkt. 2 Ustawy, które nie są wykonywane wyłącznie przez rozliczenie pieniężne.

7. Funduszowi, ani Immersion Capital nie przysługują głosy z akcji Spółki, do których w sposób pośredni lub bezpośredni odnoszą się instrumenty finansowe, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt. 2 Ustawy.

8. Łączna liczba głosów przysługujących Funduszowi, jako właścicielowi akcji Spółki, oraz Immersion Capital, jako zarządzającemu Funduszem, na walnym zgromadzeniu Spółki wynosi 748.776 głosów, co stanowi 5,2849% ogólnej liczby akcji i głosów na walnym zgromadzeniu Spółki".

Podstawa prawna:

Art. 70 pkt. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz