Ordos poszukuje idei kulturowych z całego świata przy okazji założenia funduszu z kapitałem 300 milionów juanów

31.08.2017, 12:32aktualizacja: 31.08.2017, 12:32

ORDOS, Chiny, 31 sierpnia 2017 r. /PRNewswire/ - Druga Międzynarodowa Konferencja Ordos (OICC II) będzie miała miejsce w mieście Ordos w Mongolii Wewnętrznej w Chinach w dniach 22 do 24 września. W wydarzeniu wezmą udział znamienici profesorowie i najlepsze zespoły kreatywne z krajów, do których kierowana jest inicjatywa Jednego Pasa, Jednej Drogi chińskiego rządu, w tym z Holandii, Włoch, Pakistanu i Tajlandii. W trakcie konferencji uczestnicy będą prezentować swoje prace o tematyce kulturowej i kreatywnej w nadziei na zdobycie nagrody mistrzowskiej lub nagrody przyszłych gwiazd.

Nagrodom mistrzowskim towarzyszy nagroda pieniężna w wysokości 200 000 juanów. Nagrody przyszłych gwiazd przyznawane są w pięciu kategoriach: projekt o najwyższej wartości estetycznej, najbardziej innowacyjny projekt, projekt o największej wartości inwestycyjnej, najbardziej poruszający projekt oraz projekt z największą szansą zastosowania. W każdej kategorii nagroda pieniężna wynosi 100 000 juanów. W ramach motywu Jednego Pasa, Jednej Drogi przyznawane będą także wyróżnienia za projekty kulturowe i kreatywne, przy których nagroda pieniężna wynosi 20 000 juanów.

Firmy i specjaliści w zakresie handlu i sprzedaży, zastosowania, komunikacji, matematyki i nauk ścisłych oraz rynku towarowego, a także osoby zainteresowane projektami kreatywnymi mogą zarejestrować się na oficjalnej stronie internetowej konferencji OICC II http://oicc.cnlive.com do 21 września i wziąć udział w wydarzeniu w imieniu osoby prawnej lub fizycznej.

Warto także zaznaczyć, że rada miasta Ordos założyła fundusz inkubacji własności intelektualnej o wartości 300 milionów RMB. Poza wsparciem finansowym funduszu najlepsze projekty zaprezentowane na konferencji OICC II zostaną włączone do bazy danych własności intelektualnej Ordos International Culture & Creativity, gdzie będą miały szanse na pozyskanie dalszych inwestycji.

Źródło: OICC II

KONTAKT: