PAGED SA (26/2017) zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji "Paged" S.A. przez CC14 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty poniżej progu 5% udziału w ogólnej liczbie głosów na WZ "Paged" S.A.

21.09.2017, 21:57aktualizacja: 21.09.2017, 21:57

Raport bieżący 26/2017

Zarząd "Paged" Spółki Akcyjnej z siedzibą w Warszawie (zwanej dalej "Spółką") informuje, że w dniu dzisiejszym do Spółki wpłynęło zawiadomienie od spółki Copernicus Capital Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie, działającej w imieniu funduszu CC14 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty z siedzibą w Warszawie, o następującej treści:

"Zawiadomienie przekazywane na podstawie art. 69 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Działając w imieniu CC14 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty, zarejestrowanego w Rejestrze Funduszy Inwestycyjnych, prowadzonym przez Sąd Okręgowy w Warszawie pod numerem 387 (dalej "Akcjonariusz"), za który działa Copernicus Capital Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Grójecka 5, 02-019 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 00000206615, posiadająca numer NIP: 107-00-00-939 oraz numer REGON: 015748600, o kapitale zakładowym w wysokości 4.618.300,00 PLN (opłacony w całości), zwana dalej "Towarzystwo", w trybie art. 69 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej "Ustawa"), niniejszym zawiadamiam o zmianie dotychczasowego stanu posiadania akcji spółki pod firmą PAGED S.A. z siedzibą w Warszawie, (dalej "Spółka") przez Akcjonariusza powodującej zmniejszenie stanu posiadania poniżej 5% ogólnej liczby głosów w Spółce.

Zmiana stanu posiadania akcji Spółki przez Akcjonariusza poniżej 5% ogólnej liczby głosów nastąpiła na skutek rozliczenia w dniu 21 września 2017 r. transakcji zawartych w dniu 20 września 2017 r. w ramach wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki ogłoszonego 7 lipca 2017 r. (dalej "Wezwanie"). W ramach Wezwania Akcjonariusz zbył 1.496.680 (jeden milion czterysta dziewięćdziesiąt sześć tysięcy sześćset osiemdziesiąt) sztuk akcji Spółki, reprezentujących 9,66 % kapitału zakładowego Spółki, dających prawo do 1.496.680 (jeden milion czterysta dziewięćdziesiąt sześć tysięcy sześćset osiemdziesiąt) głosów na Walnych Zgromadzeniach Spółki, stanowiących 9,66 % ogólnej liczby głosów w Spółce.

Przed dokonaniem zbycia Akcjonariusz posiadał bezpośrednio 1.496.680 (jeden milion czterysta dziewięćdziesiąt sześć tysięcy sześćset osiemdziesiąt) sztuk akcji Spółki, reprezentujących 9,66 % kapitału zakładowego Spółki, dających prawo do 1.496.680 (jeden milion czterysta dziewięćdziesiąt sześć tysięcy sześćset osiemdziesiąt) głosów na Walnych Zgromadzeniach Spółki, stanowiących 9,66 % ogólnej liczby głosów w Spółce.

Po zawarciu transakcji Akcjonariusz nie posiada ani jednej akcji Spółki.

Ponadto Akcjonariusz niniejszym oświadcza, że:

1. nie posiada jednostek powiązanych (w tym zależnych), które posiadałyby akcje Spółki;

2. nie zostało zawarte żadne porozumienie pisemne ani ustne dotyczące nabywania akcji Spółki lub zgodnego głosowania na walnym zgromadzeniu Spółki, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5 Ustawy;

3. nie zawarł umów, których przedmiotem jest przekazywanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit c Ustawy;

4. nie posiada instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 Ustawy."

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz