INTERSPORT POLSKA SA (81/2017) Przychody za wrzesień

03.10.2017, 14:48aktualizacja: 03.10.2017, 14:48

Raport bieżący 81/2017

Zarząd INTERSPORT Polska S.A. z siedzibą w Cholerzynie informuje, że we wrześniu 2017 roku Spółka wypracowała przychody netto ze sprzedaży w wysokości 12 814 tys. zł, czyli o 10,7% niższe w stosunku do analogicznego okresu 2016 roku (było: 14 357 tys. zł); przy czym w ujęciu LFL - na bazie porównywalnych sklepów - sprzedaż rok do roku była mniejsza o 4,1% .

Od 28 września br. Spółka rozpoczęła kampanię informacyjno - marketingową o rozpoczęciu wdrażania

I fazy "nowego modelu biznesowego" o którym informowała w raporcie bieżącym nr 25 z dnia 22 marca 2017 r.

Narastająco od stycznia do września 2017 roku sieć INTERSPORT Polska S.A. odnotowała przychody netto ze sprzedaży w wysokości 132 857 tys. zł, czyli o 16,0% niższe, niż w analogicznym okresie 2016 roku (było: 158 080 tys. zł).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz