ECHO INVESTMENT SA (38/2017)

04.10.2017, 20:30aktualizacja: 04.10.2017, 20:30

Raport bieżący 38/2017

Niniejszy komunikat nie podlega dystrybucji, publikacji lub rozpowszechnianiu bezpośrednio lub pośrednio w Stanach Zjednoczonych Ameryki, Australii, Kanadzie lub Japonii ani w jakiejkolwiek innej jurysdykcji, w której byłoby to ograniczone lub niezgodne z prawem.

W nawiązaniu do raportu bieżącego z dnia 26 września 2017 r. o numerze 33/2017 dotyczącego rozważania przez Echo Investment S.A. ("Spółka" lub "Echo") oraz jej większościowego akcjonariusza Lisala sp. z o.o. ("Lisala") procesu zmierzającego do zwiększenia płynności akcji Spółki, Echo niniejszym informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymało informację, że w przypadku podjęcia decyzji o przeprowadzeniu transakcji, Lisala rozważy sprzedaż akcji reprezentujących około połowy udziału kapitałowego Lisala w Spółce, który wynosi 65.99%. W każdym wypadku taka transakcja będzie miała formę transakcji niepodlegającej obowiązkowi sporządzenia dokumentu ofertowego skierowanej do inwestorów instytucjonalnych.

Niniejszy materiał nie jest materiałem promocyjnym w rozumieniu art. 53 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, ze zmianami.

Niniejszy materiał ani żadna jego cześć nie jest przeznaczony do dystrybucji bezpośrednio lub pośrednio w Stanach Zjednoczonych Ameryki lub w innych jurysdykcjach, w których taka dystrybucja, publikacja lub użycie podlegałyby ograniczeniom lub byłyby niezgodne z prawem. Papiery wartościowe, o których mowa w niniejszym materiale, nie zostały i nie zostaną zarejestrowane na podstawie amerykańskiej Ustawy o papierach wartościowych z 1933 r. ze zm. ("amerykańska Ustawa o Papierach Wartościowych"), i mogą być oferowane lub sprzedawane w Stanach Zjednoczonych Ameryki wyłącznie na podstawie zwolnienia z obowiązku rejestracji lub w ramach transakcji, która nie podlega obowiązkowi rejestracji na mocy amerykańskiej Ustawy o Papierach Wartościowych.

Niniejszym materiał (oraz informacje w nim zamieszczone) nie zawiera ani nie stanowi oferty sprzedaży papierów wartościowych ani zaproszenia do złożenia oferty nabycia papierów wartościowych lub zachęty/rekomendacji do nabycia papierów wartościowych oraz w żadnych okolicznościach nie stanowi podstawy do podejmowania decyzji o nabyciu papierów wartościowych Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz