REDAN SA (33/2017) Aneks do umowy kredytowej Redan SA i Top Secret sp. z o.o. z HSBC

18.10.2017, 09:47aktualizacja: 18.10.2017, 09:47

Raport bieżący 33/2017

Zarząd Redan S.A. informuje, że w 17 października 2017 roku otrzymał podpisany aneks do umowy o kredyt importowy i linię akredytyw (dalej "Umowa") zawartej w dniu 17 grudnia 2014r. pomiędzy Redan oraz Top Secret sp. z o.o. (spółkę zależną od Redan) (dalej "Kredytobiorcy") a bankiem HSBC Bank Polska SA z siedzibą w Warszawie (dalej "Bank"), o której Emitent informował w raporcie nr 52/2014 z dnia 20 grudnia 2014 roku. O kolejnych aneksach do w/w Umowy Emitent informował w następujących raportach bieżących: raporcie bieżącym nr 21/2015 z 3.07.2015, raporcie bieżącym nr 32/2015 z 14.10.2015, raporcie bieżącym nr 11/2016 z 11.05.2016 raporcie bieżącym nr 43/2016 z 30.12.2016 oraz w raporcie bieżącym nr 19/2017 z dnia 1 czerwca 2017 r.

Aneks dokonuje modyfikacji zapisów Umowy w zakresie:

• wydzielenia limitu linii na akredytywy w wysokości 4 500 000 USD; wartość limitu kredytu importowego pozostała bez zmian w wysokości 4 500 000 USD;

• wydłużenia do dnia 31 maja 2018 r. terminu dostępności linii na akredytywy i ustalenia 31 sierpnia 2018 roku jako terminu ostatecznej spłaty wynikających z nich wierzytelności;

• ustalenia terminu dostępności i jednocześnie terminu spłaty dla kredytu importowego do dnia 30 listopada 2017 r.;

• wprowadzenia zapisu, zgodnie z którym w momencie spłaty kredytu importowego Bank wyrazi zgodę na zwolnienie zastawu rejestrowego na akcjach TXM SA stanowiących jedno z zabezpieczeń Umowy;

• dodania dodatkowego wskaźnika, który Redan zobowiązuje się utrzymać w poszczególnych okresach trwania Umowy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz