LC CORP SA (115/2017) Uchwały podjęte przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie w dniu 19.10.2017 r.

19.10.2017, 19:19aktualizacja: 19.10.2017, 19:19

Raport bieżący 115/2017

Zarząd LC Corp S.A. ("Emitent"), podaje do publicznej wiadomości treść uchwał podjętych przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. w dniu 19 października 2017 r.

UCHWAŁA NR 1

§ 1

Na podstawie przepisu art. 409 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz postanowienia § 4 i § 5 Regulaminu Walnego Zgromadzenia LC Corp S.A Walne Zgromadzenie wybiera na Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia Pana Mateusza Rodzynkiewicza.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 313.959.889 ważnych głosów stanowiących 70,15 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 313.959.889 głosami "za", przy braku głosów "wstrzymujących się" oraz przy braku głosów "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 2

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie przyjmuje następujący porządek obrad zgodny z ogłoszeniem na stronie internetowej spółki z dnia 21 września 2017 r.:

1) Otwarcie Zgromadzenia.

2) Wybór Przewodniczącego.

3) Stwierdzenie ważności zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia oraz jego zdolności do podejmowania uchwał.

4) Przyjęcie porządku obrad.

5) Podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej.

6) Podjęcie uchwały w sprawie ustalenia zasad i wysokości wynagrodzenia dla członków Rady Nadzorczej.

7) Zamknięcie obrad Zgromadzenia.

§ 2

Uchwała wchodzi w życie z chwilą jej podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu jawnym, w którym oddano 313.959.889 ważnych głosów stanowiących 70,15 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 313.959.889 głosami "za", przy braku głosów "wstrzymujących się" oraz przy braku głosów "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 3

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia odwołać ze składu Rady Nadzorczej Panią Joanny Gransort.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 313.959.889 ważnych głosów stanowiących 70,15 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 313.959.889 głosami "za", przy 200 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 4

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia odwołać ze składu Rady Nadzorczej Pana Michała Hulbój.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 313.959.889 ważnych głosów stanowiących 70,15 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 241.233.642 głosami "za", przy 200 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 72.726.047 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 5

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia odwołać ze składu Rady Nadzorczej Pana Grzegorza Korczyńskiego.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 313.959.889 ważnych głosów stanowiących 70,15 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 296.078.352 głosami "za", przy 200 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 6

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia odwołać ze składu Rady Nadzorczej Pana Pawła Małyska.

UCHWAŁA NR 7

§ 1

Działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu Spółek Handlowych oraz na podstawie § 18 ust. 1 Statutu LC Corp S.A., Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. ustala skład Rady Nadzorczej Spółki na 7 osób

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu jawnym, w którym oddano 313.959.889 ważnych głosów stanowiących 70,15 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 252.378.352 głosami "za", przy 43.700.200 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 8

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia przeprowadzić odrębne głosowanie nad powołaniem członków Rady Nadzorczej oraz rozdziałem funkcji w Radzie Nadzorczej

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu jawnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 296.958.352 głosami "za", przy 82.672 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.798.865 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 9

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia powołać do składu Rady Nadzorczej Pana John Richard Banka.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 273.106.431 głosami "za", przy 23.852.121 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 10

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia powołać do składu Rady Nadzorczej Pana Grzegorza Grabowicza.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 234.125.336 głosami "za", przy 62.833.216 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 11

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia powołać do składu Rady Nadzorczej Pana Michała Hulbój.

UCHWAŁA NR 12

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia powołać do składu Rady Nadzorczej Pana Krzysztofa Kaczmarczyka.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 229.406.431 głosami "za", przy 23.852.121 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 61.581.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 13

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia powołać do składu Rady Nadzorczej Pana Michała Kowalczewskiego.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 290.710.927 głosami "za", przy 6.247.625 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 14

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia powołać do składu Rady Nadzorczej Pana Pawła Małyska.

UCHWAŁA NR 15

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia powołać do składu Rady Nadzorczej Pana Jacka Osowskiego.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 296.958.352 głosami "za", przy 200 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 16

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. postanawia odstąpić od wyboru Przewodniczącego Rady Nadzorczej przez Walne Zgromadzenie.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu jawnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 156.423.215 głosami "za", przy 158.416.674 głosach "wstrzymujących się" oraz przy braku głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 22

§ 1

Działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu Spółek Handlowych oraz na podstawie § 15 Regulaminu Walnego Zgromadzenia LC Corp S.A., a także na podstawie §30 ust. 1 pkt 13 i §18 ust. 4 Statutu LC Corp S.A., Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. powołuje Pana Michała Hulbója na stanowisko Przewodniczącego Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 192.713.351 głosami "za", przy 104.245.201 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 23

§ 1

Działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu Spółek Handlowych oraz na podstawie § 15 Regulaminu Walnego Zgromadzenia LC Corp S.A., a także na podstawie §30 ust. 1 pkt 13 i §18 ust. 4 Statutu LC Corp S.A., Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie LC Corp S.A. powołuje Pana Michała Kowalczewskiego na stanowisko Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 270.415.272 głosami "za", przy 26.543.280 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 17.881.337 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

UCHWAŁA NR 24

§ 1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie ustala miesięczne wynagrodzenie dla Członków Rady Nadzorczej Spółki w wysokości:

1. Przewodniczący Rady Nadzorczej - 9 000 zł (słownie: dziewięć tysięcy złotych).

2. Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej - 8 000 zł (słownie: osiem tysięcy złotych).

3. Członek Rady Nadzorczej - 6 000 zł (słownie: sześć tysięcy złotych).

4. Za uczestnictwo w każdym Komitecie w roli członka: 1 500 zł (słownie: tysiąc pięćset złotych).

5. Za uczestnictwo w każdym Komitecie w roli przewodniczącego: 2 000 zł (słownie: dwa tysiące złotych).

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwałę powzięto w głosowaniu tajnym, w którym oddano 314.839.889 ważnych głosów stanowiących 70,35 % kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 223.200.719 głosami "za", przy 88.847.031 głosach "wstrzymujących się" oraz przy 2.792.139 głosach "przeciw"; do uchwały nie został zgłoszony sprzeciw.

Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 2 lit a) Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (D.U. Nr 184, poz. 1539 z 2005 r. ze zmianami) w związku z § 38 ust. 1 pkt 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. Nr 33, poz. 259).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz