KONSORCJUM STALI SA (27/2017) Podpisanie przez Emitenta aneksu do umowy z Bankiem Millennium S.A.

26.10.2017, 20:01aktualizacja: 26.10.2017, 20:01

Raport bieżący 27/2017

Zarząd "Konsorcjum Stali" S.A. z siedzibą w Zawierciu (dalej "Emitent") informuje, że w dniu dzisiejszym Emitent podpisał aneks do "Umowy ramowej w zakresie zawierania transakcji skarbowych w Banku Millennium S.A. z siedzibą w Warszawie wraz z umową przewłaszczenia kwot pieniężnych nr 5630/14/410/04" (dalej "Umowa").

Na mocy postanowień przedmiotowego aneksu:

- zwiększono limit na zawieranie transakcji skarbowych o kwotę 2 677 000,00 zł tj. do łącznej kwoty 7 677 000,00 zł, z przeznaczeniem dodatkowego limitu na zawarcie Terminowych Transakcji na Stopę Procentową, Transakcji Zamiany Stóp Procentowych oraz Transakcji Opcji na Stopę Procentową zabezpieczających kredyty inwestycyjne udzielone przez Bank Emitentowi, o których Emitent informował w raporcie bieżącym nr 25/2017 z dnia 05.10.2017 r.,

- w związku ze zwiększeniem limitu na zawieranie transakcji skarbowych zaktualizowano zabezpieczenia w ten sposób, że zwiększono sumę wekslową w deklaracji wekslowej wystawionej przez Emitenta do weksla in blanco o kwotę 3 783 200,00 zł tj. do łącznej kwoty 12 283 200,00 zł .

Pozostałe warunki Umowy nie uległy istotnym zmianom i nie odbiegają od standardowych warunków rynkowych stosowanych dla tego typu umów.

Zdaniem Zarządu aneks jest istotny, gdyż znacząco zwiększa limit na zawieranie transakcji skarbowych oraz aktualizuje ustanowione zabezpieczenia.

Emitent informował o ww. Umowie i aneksach do Umowy w raportach bieżących nr 1/2015 z dnia 16.01.2015 r., 3/2016 z dnia 03.02.2016 r. oraz 1/2017 z dnia 27.01.2017 r.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz