Uruchomienie pierwszej modułowej, wstępnie zainstalowanej elektrowni magazynowania akumulatorowego energii w Chinach

02.11.2017, 15:48aktualizacja: 02.11.2017, 15:48

HANGZHOU, Chiny, 2 listopada 2017 r. /PRNewswire/ - Modułowa, wstępnie zainstalowana elektrownia magazynowania akumulatorowego energii produkcji firmy Narada została niedawno uruchomiona w zakładzie Four Seas (Suzhou) Food Co., Ltd. Jest to pierwsza tego typu stacja energetyczna w Chinach.

Modułowa, wstępnie zainstalowana elektrownia magazynowania akumulatorowego energii znajduje się na terenie zakładu Four Seas w Suzhou. Skala projektu sięga 250 KW/1 MWH i obejmuje 45 m2, a szacowany okres funkcjonowania systemu wynosi 10 lat.

Firma Narada konsekwentnie bada nowe metody budowy elektrowni akumulatorowych, a modułowe, wstępnie zainstalowane systemy wypełniają lukę na rynku tak lokalnym, jak i zagranicznym. Elektrownie tego typu składają się z prefabrykowanych modułów fundamentowych i prefabrykowanych standardowych kontenerów. Do zalet systemu należy krótki okres produkcji, kontrolowalna jakość budowy, oszczędność kosztów i miejsca, wysoka niezawodność, możliwość rozbudowy, mniejsza konieczność konserwacji oraz współgranie ze środowiskiem.

Elektrownia już została otwarta i może działać przy jednoczesnym podłączeniu do sieci energetycznej.

Prefabrykowane standardowe kontenery o długości 20 stóp wraz z prefabrykowanymi fundamentami po raz pierwszy zostały wykorzystane w budowie modułowej, wstępnie zainstalowanej elektrowni magazynowania akumulatorowego energii. Po zakończeniu projektu elektrowni w zakładzie rozpoczęto jednoczesną instalację prefabrykowanego fundamentu i budowę prefabrykowanego standardowego kontenera. Całkowity okres budowy od instalacji prefabrykowanego fundamentu do umiejscowienia i umocowania kontenera nie przekracza tygodnia.

Modułowe, wstępnie zainstalowane elektrownie magazynowania akumulatorowego energii ograniczają obciążenie głównej sieci energetycznej przez oddawanie energii w okresach szczytowych i zwiększanie wskaźnika zużycia energii w okresach mniejszego zużycia przez ładowanie systemu.

Elektrownia tego typu może przyczynić się do podniesienia jakości energii oraz może być wykorzystywana jako zapasowe źródło energii w celu zapewnienia niezawodności dostaw.

Wprowadzenie do użytku modułowej, wstępnie zainstalowanej elektrowni magazynowania akumulatorowego energii potwierdza zaawansowanie techniczne i szybki rozwój firmy Narada na rynku magazynowania energii.

Firma Narada specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości akumulatorów przemysłowych i ma na swoim koncie ponad 20 lat doświadczenia. Firma jest jednym z największych przedsiębiorstw w branży magazynowania energii w Chinach.

tel. +86-571-5662-3712

e-mail: intl@narada.biz