MONNARI TRADE SA (146/2017) Zawiadomienie o transakcjach na akcjach Spółki

29.12.2017, 19:38aktualizacja: 29.12.2017, 19:38

Raport bieżący z plikiem 146/2017

Podstawa prawna: Art. 19 ust. 3 MAR - informacja o transakcjach wykonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze.

Zarząd MONNARI TRADE S.A. (dalej Emitent) informuje, iż w dniu 29 grudnia 2017 r. Spółka otrzymała od Modern Model Sp. z o.o. oraz M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa, jako podmiotów blisko związanych z osobą pełniącą obowiązki zarządcze w Spółce - Panem Mirosławem Misztalem - Prezesem Zarządu, powiadomienia sporządzone na podstawie art. 19 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE.

Treść przedmiotowych powiadomień Emitent przekazuje w załączeniu.

Pan Mirosław Misztal jako Prezes Zarządu MONNARI TRADE S.A. oraz jako osoba kontrolująca zależne od niego spółki - MODERN MODEL Sp. z o.o. oraz M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa - poinformował, iż obydwie Spółki zawarły umowę sprzedaży 4.400.000 akcji Emitenta, na mocy której MODERN MODEL Sp. z o.o. sprzedała M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa, w/w akcje. Jednakże w wyniku zawartych przez te podmioty transakcji, które zostały wskazane w załączonych powiadomieniach, jego udział bezpośredni i pośredni w kapitale zakładowym MONNARI TRADE S.A. nie uległ zmianie w stosunku do informacji zawartych w raporcie bieżącym nr 117/2016 r. z dn. 31.12.2016 r. i nadal bezpośrednio lub pośrednio posiada 7 911 968 akcji, na które przypada 9 111 968 głosów, w tym 1 200 000 akcji uprzywilejowanych, na które przypada 2.400.000 głosów, oraz 6 711 968 akcji zwykłych, co stanowi 25,89 % w kapitale zakładowym oraz 25.93 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Natomiast w odniesieniu do kontrolowanych przeze Pana Mirosława Misztala spółek zależnych biorących udział w transakcji ich udział w kapitale zakładowym i liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu przedstawia się następująco.

W wyniku transakcji udział bezpośredni (spółka nie ma i nie miała udziału pośredniego) Spółki M 33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa w kapitale zakładowym MONNARI TRADE S.A. uległ zmianie w stosunku do informacji zawartych w raporcie bieżącym nr 117/2016 r. z dn. 31.12.2016 r. i wzrósł o 4.400.000 akcji, co stanowi 14,40 % w kapitale zakładowym oraz 12,52 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Przed zawarciem ww. transakcji M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa posiadała 524 968 akcji zwykłych na okaziciela Spółki co stanowiło 1,72 % w kapitale zakładowym oraz 1,49 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku ww. transakcji, M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa posiada 4 924 968 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 16,11 % w kapitale zakładowym oraz 14,01 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku transakcji udział bezpośredni (spółka nie ma i nie miała udziału pośredniego) Modern Model Sp. z o.o. w kapitale zakładowym MONNARI TRADE S.A uległ zmianie w stosunku do informacji zawartych w raporcie bieżącym nr 117/2016 r. z dn. 31.12.2016 r. i zmniejszył się o 4.400.000 akcji, co stanowi 14,40 % w kapitale zakładowym oraz 12,52 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu, przez co spółka ta przestała być akcjonariuszem Emitenta.

Przed zawarciem transakcji, MODERN MODEL Sp. z o.o. posiadała 4 400 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 14,40 % w kapitale zakładowym oraz 12,52 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Pan Mirosław Misztal nie zamierza zwiększać swojego udziału w ogólnej liczbie głosów Spółki w okresie 12 miesięcy od złożenia ww. zawiadomienia.

Podstawa prawna: Art. 19 ust. 3 Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE oraz art. 70 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz