Prezes FedEx Express na Europę i dyrektor generalny TNT David Binks przechodzi na emeryturę

26.01.2018, 12:42aktualizacja: 26.01.2018, 12:42

Bert Nappier zastąpi go z dniem 1 czerwca 2018 r.

MEMPHIS, Tennessee - (BUSINESS WIRE) - Spółka FedEx Corporation (NYSE: FDX) ogłosiła dziś, że David Binks, prezes FedEx Express na Europę i dyrektor generalny TNT, przechodzi w czerwcu na emeryturę.

Niniejsza informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna wersja informacji dostępna jest pod adresem: http://www.businesswire.com/news/home/20180126005169/en/

Bert Nappier, który obecnie piastuje stanowisko pierwszego wiceprezesa ds. finansów międzynarodowych, zastąpi Binksa od 1 czerwca 2018 r.

Binks rozpoczął karierę w FedEx w 1983 r. na skutek nabycia przez FedEx spółki jego brytyjskiego pracodawcy, następnie piął się po szczeblach kariery, kierując pracami zespołów FedEx Express w Europie, na Bliskim Wschodzie oraz w Kanadzie. Ostatnimi czasy odegrał on kluczową rolę w nabyciu spółki TNT.

Nappier pracuje w FedEx od 2005 r. od tego czasu piastował wiele kierowniczych stanowisk. Oprócz kierowania organizacją działu finansów międzynarodowych, pełni również funkcję współprzewodniczącego Rady Kierowniczej ds. Integracyjnych FedEx, odgrywając kluczową rolę przy integracji oddziałów TNT na całym świecie.

„W czasie niesłychanie owocnej kariery Davida w FedEx, która trwała aż 35 lat, przyczynił się on do międzynarodowego rozwoju naszej spółki. Życzymy mu wszystkiego najlepszego na emeryturze i oczekujemy kolejnych sukcesów w Europie pod kierownictwem Berta” - powiedział David L. Cunningham, prezes i dyrektor generalny FedEx Express.

Szwedka Helena Jansson, która może poszczycić się ponad 20-letnim stażem pracy w FedEx, zastąpi Nappiera na stanowisku pierwszego wiceprezesa ds. finansów międzynarodowych FedEx Express.

FedEx

FedEx Corp. (NYSE: FDX) zapewnia klientom indywidualnym i firmom na całym świecie szeroki zakres usług transportowych, biznesowych oraz handlu elektronicznego. Spółka, której przychody roczne sięgają 62 mld dolarów, oferuje zintegrowane systemy biznesowe za pośrednictwem wspólnie konkurujących na rynku i zarządzanych pod uznaną marką FedEx przedsiębiorstw zależnych. Spółka nieprzerwanie zajmuje miejsce wśród najbardziej docenianych i zaufanych pracodawców i inspiruje swój zespół przeszło 400 000 pracowników do całkowitego skupienia na kwestiach bezpieczeństwa, najwyższych standardów etycznych i zawodowych oraz spełniania potrzeb klientów i całych społeczności. Więcej informacji o tym, jak FedEx łączy ludzi i kreuje nowe możliwości na całym świecie, można znaleźć na stronie: http://about.fedex.com.

Wersja źródłowa komunikatu dostępna na stronie businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180126005169/en/

Źródło: FedEx Corporation

KONTAKT:

Dział ds. kontaktu z mediami międzynarodowymi FedEx

Katie Wassmer

tel. + 1 901-434-5593

Dział ds. kontaktu z mediami FedEx Express na Europę

Eline Dermaut

tel. + 32 2 752 77 25

Dział ds. kontaktu z mediami TNT

Cyrille Gibot

tel. + 31 65 113 31 04

Oficjalną i obowiązującą wersją niniejszego ogłoszenia jest tekst oryginalny napisany w języku źródłowym. Tłumaczenie ma wyłącznie charakter informacyjny i zostało sporządzone w celu ułatwienia zrozumienia tego ogłoszenia. Tekst tłumaczenia należy interpretować w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Data publikacji 26.01.2018, 12:42
Źródło informacji Business Wire