MIR: Artur Soboń wiceministrem odpowiadającym za budownictwo

07.02.2018, 13:46aktualizacja: 07.02.2018, 13:46

Artur Soboń będzie nowym wiceministrem inwestycji i rozwoju odpowiadającym za pion budownictwa - poinformowały PAP służby prasowe resortu.

W styczniu w wyniku rekonstrukcji rządu zostało zlikwidowane Ministerstwo Infrastruktury i Budownictwa, któremu podlegały sprawy związane m.in. z budownictwem. W jego miejsce powołano Ministerstwo Infrastruktury, a budownictwo, planowanie i zagospodarowanie przestrzenne oraz mieszkalnictwo zostało przeniesione do kompetencji nowo powołanego Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju.

Szef resortu inwestycji i rozwoju przejął także nadzór nad Głównym Geodetę Kraju oraz Głównym Inspektorem Nadzoru Budowlanego. (PAP)

autor: Katarzyna Fiuk

edytor: Jacek Ensztein