FABRYKA SPRZĘTU I NARZĘDZI GÓRNICZYCH FASING SA (10/2018) Zawarcie kontraktów

05.04.2018, 15:05aktualizacja: 05.04.2018, 15:05

Raport bieżący 10/2018

Zarząd spółki Fabryki Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING S.A. informuje, iż w dniu wczorajszym tj. 4 kwietnia 2018 roku wpłynęły do spółki dwa kontrakty (datowane 8 marca 2018 roku) zawarte ze spółką Shanxi Coking Coal Group International Development Co. Ltd. z siedzibą w Chinach. Jeden z kontraktów opiewa na kwotę 2.981.327,82 CNY i jego przedmiotem jest sprzedaż łańcucha płaskiego, łańcucha okrągłego, ogniwa uniwersalnego i ogniwa blokowego. Drugi kontrakt jest wywartościowany na 595.579,03 EUR i jego przedmiotem jest sprzedaż łańcucha płaskiego i ogniwa blokowego. Zgodnie z postanowieniami obydwóch kontraktów termin dostawy został ustalony na dzień 25 maja 2018 roku. Jeżeli którakolwiek ze Stron kontraktu nie wypełni swoich obowiązków i w ciągu 60 dni od otrzymania pisemnego zawiadomienia nie usunie skutków swoich działań, będzie to traktowane jako umyślne naruszenie postanowień kontraktu i zostanie ona obciążona wszelkimi kosztami. Strony ustaliły, że jeżeli którakolwiek ze Stron kontraktu z powodu zadziałania siły wyższej opóźni wykonanie kontraktu, to okres realizacji zamówienia może zostać przedłużony do czasu rozwiązania problemu. Wszelkie spory wynikłe z kontraktu lub związane z kontraktem będą załatwiane poprzez konsultacje. W przypadku, gdy w ciągu 1 (jednego) miesiąca od wystąpienia sporu nie można osiągnąć porozumienia poprzez konsultacje, spór będzie skierowany do rozpatrzenia przez Międzynarodową Komisję Arbitrażu Gospodarczego i Handlowego w Chinach z zasadami obowiązującymi w momencie wnioskowania o arbitraż. Decyzja Instytucji Arbitrażowej zostanie przyjęta jako ostateczna i wiążąca dla obu Stron.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz