Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Szanghaj - (BUSINESS WIRE) - Oferując ponad 200 tys. m2 powierzchni wystawienniczej, tegoroczne targi Bakery China 2018, które odbędą się w dniach 9-12 maja, wzbudziły zainteresowanie ponad 2100 wystawców z całego świata.
Będące istotnym wskaźnikiem dynamicznego wzrostu branży piekarniczej w Chinach targi Bakery China (www.bakerychina.com) zostały zorganizowane po raz pierwszy 21 lat temu, i obecnie są największa wystawą na świecie odbywającą się w tym regionie. Jako organizatorzy tego prestiżowego i wpływowego wydarzenia Chińskie Stowarzyszenie Przemysłu Piekarniczego i Cukierniczego (CABCI) i Bakery China Exhibition Co. Ltd. powitają na targach Bakery China 2018 ponad 140 000 specjalistów z ponad 100 krajów i regionów w centrum wystawienniczym Shanghai New China International Expo Center, gdzie każdy uczestnik będzie mieć okazję doświadczyć dynamiki i innowacji chińskiego przemysłu piekarniczego.
Chińska branża piekarnicza, która rozwija się dynamicznie od końca minionego stulecia, odnotowała średnią stopę wzrostu wynoszącą 20% w latach 2003 - 2016, i obecnie znajduje się w światowej czołówce w tej branży. Zakładaj się, że w nadchodzących miesiącach kraj ten stanie się największym producentem i konsumentem wyrobów piekarniczych. Według danych statystycznych Chińskiego Urzędu Statystycznego, dotyczących podmiotów działających w branży piekarniczej, które przekroczyły pułap zysków wyznaczony przez państwo, w 2017 roku chińska produkcja wyrobów piekarniczych i cukierniczych (włącznie z ciastami / pieczywem, ciastkami, czekoladą, mrożonymi napojami, kluseczkami instant i słodyczami) wyniosła 35 889 milionów ton, z przychodem operacyjnym w wysokości 743 178 miliardów RMB, przy wzroście 8,29% r/r.
Według CABCI uwzględniając liczbę ludności wynoszącą 1,37 miliarda, roczne spożycie pieczywa na jednego mieszkańca Chin wyniosło zaledwie 4,4 kg w 2017 roku. W porównaniu do średniego spożycia pieczywa wynoszącego 10 kg w Korei Południowej, ponad 20 kg w Japonii, i ponad 70-80 kg w Stanach Zjednoczonych i krajach Europy Zachodniej, oczywistym jest, że Chiny nie wykorzystały jeszcze ogromnego potencjału do rozwoju i ekspansji tej branży. Szybka urbanizacja i zróżnicowanie nawyków żywieniowych ludzi stanowią główną siłę napędową do rozwoju przemysłu piekarniczego w Chinach.
Znajdź nas na LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bakery-china-a82966a3
Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com:
http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51792323&lang=en
Źródło: Reed Sinopharm Exhibitions
KONTAKT:
Bakery China 2018
Christine Jiang
tel. +86-10-8219 1892
e-mail: li.jiang@bakerychina.com
Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 20.04.2018, 18:24 |
Źródło informacji | Business Wire |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |