COGNOR HOLDING SA (17/2018) Zawarcie umowy syndykacji

07.05.2018, 19:05aktualizacja: 07.05.2018, 19:05

Raport bieżący 17/2018

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 14/2018 z 30.04.2018 r. Zarząd Cognor Holding SA (Emitent, Spółka) informuje, że w dniu 7 maja 2018 roku Emitent zawarł z mBank SA (Bank, Główny Organizator) umowę syndykacji (Umowa), na mocy której Emitent powierzył Bankowi między innymi funkcje Głównego Organizatora, Agenta Kredytu, Agenta Zabezpieczeń, Agenta ds. Dokumentacji. Na podstawie Umowy Bank, z zachowaniem należytej staranności, podjął się zorganizowania finasowania konsorcjalnego w formie: (i) kredytu długoterminowego w kwocie do 60.000.000 EUR (lub ekwiwalent w PLN) przeznaczonego na sfinansowanie projektu refinansowania zadłużenia Grupy Cognor z tytułu obligacji oraz (ii) kredytu rewolwingowego w kwocie do 40.000.000 PLN na finansowanie bieżącej działalności operacyjnej Grupy Cognor.

Na mocy ww. Umowy Główny Organizator w porozumieniu ze Spółką, będzie zarządzał między innymi wszystkimi kwestiami dotyczącymi organizowania Syndykacji (w tym podejmowania decyzji dotyczące ram czasowych, wyboru Banków Konsorcjalnych, akceptacji i przydzielania udziałów oraz kwot).

Raport sporządzono na podstawie Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego

i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) MAR

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz