KORPORACJA GOSPODARCZA EFEKT SA (7/2018) wybór firmy audytorskiej

23.05.2018, 16:04aktualizacja: 23.05.2018, 16:04

Raport bieżący 7/2018

Korporacja Gospodarcza "efekt" S.A. informuje, że Rada Nadzorcza Spółki Uchwałą Nr 9/2018 z dnia 23 maja 2018 roku, działając na podstawie § 14 ust. 2 Statutu Spółki w związku z art. 66 ust. 4 ustawy o rachunkowości, po zapoznaniu się z Rekomendacją Komitetu Audytu, o której mowa w art. 130 ust. 1 pkt 8 ustawy o biegłych rewidentach i ich samorządzie, podmiotach uprawnionych do badania sprawozdań finansowych oraz o nadzorze publicznym, dokonała wyboru Firmy Audytorskiej INTERFIN sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul. Radzikowskiego 27/03, wpisanej na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych uchwałą nr 114/57/95 Krajowej Izby Biegłych Rewidentów pod nr 529, jako firmy audytorskiej uprawnionej do ustawowego badania i przeglądu sprawozdań finansowych - jednostkowych i skonsolidowanych - Korporacji Gospodarczej "efekt" S.A.

Rada Nadzorcza upoważniła Zarząd Spółki do podpisania umowy o badanie jednostkowych i skonsolidowanych sprawozdań finansowych na okres dwóch lat, z możliwością przedłużenia na kolejne okresy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz