PRZEDSIĘBIORSTWO PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO PEPEES SA (23/2018) Wybór firmy audytorskiej do przeprowadzenia określonych czynności rewizji finansowej

06.06.2018, 11:48aktualizacja: 06.06.2018, 11:48

Raport bieżący 23/2018

Zarząd Przedsiębiorstwa Przemysłu Spożywczego PEPEES S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 5 czerwca 2018 roku Rada Nadzorcza Spółki, działając na podstawie art. 20 ust. 2 pkt 9 Statutu Spółki, po uprzednim zapoznaniu się z rekomendacją Komitetu Audytu dokonała wyboru firmy audytorskiej WBS Audyt Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ulicy Grzybowskiej 4 lok. U9B wpisaną na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych prowadzoną przez Krajową Radę Biegłych Rewidentów pod nr 3685 celem przeprowadzenia:

- badania rocznych sprawozdań finansowych Spółki za lata 2018 i 2019,

- badania rocznych sprawozdań finansowych spółki zależnej ZPZ "LUBLIN" Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie za lata 2018 i 2019,

- badania rocznych sprawozdań finansowych spółki zależnej PPZ "Bronisław" Sp. z o.o. z siedzibą w Bronisławiu za lata 2018 i 2019,

- badania rocznych sprawozdań finansowych spółki zależnej CHP Energia Sp. z o.o. z siedzibą w Wojnach Wawrzyńcach za lata 2018 i 2019, oraz:

- badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej "PEPEES" za lata 2018 i 2019, a także:

- przeglądu półrocznych sprawozdań w/w spółek i sprawozdań skonsolidowanych Grupy Kapitałowej "PEPEES" sporządzanych w ww. okresach.

Jednocześnie Rada Nadzorcza powierzyła Zarządowi Spółki zawarcie umowy z WBS Audyt Sp. z o.o. na dokonanie ww. czynności rewizji finansowej.

Umowa z WBS zostanie zawarta na czas wykonania jej przedmiotu.

Wybór firmy WBS Audyt Sp. z o. o. został dokonany zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym w szczególności Ustawy z dnia 11 maja 2017 r. o biegłych rewidentach [...] oraz w oparciu o wewnętrzne polityki i procedury. Spółka nie korzystała wcześniej z usług firmy WBS Audyt Sp. z o. o.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz