KOMPUTRONIK SA (17/2018) Wykonanie części trzeciego (w numeracji Ugody drugiego) warunku zawieszającego kompleksowej Ugody pomiędzy Grupą Komputronik a Clean&Carbon Energy S.A. i innymi.

26.07.2018, 18:57aktualizacja: 26.07.2018, 18:57

Raport bieżący 17/2018

Zarząd Komputronik S.A. z siedzibą w Poznaniu wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000270885 (Emitent), przesyła do publicznej wiadomości informację

o zawarciu w dniu 26 lipca 2018 roku umowy przyrzeczonej, w wykonaniu umowy przedwstępnej

zawartej dnia 25 czerwca 2018 roku, o której zawarciu Emitent informował w raporcie bieżącym

nr 12/2018 z dnia 26 czerwca 2018 roku.

Ww. umowa została zawarta pomiędzy następującymi podmiotami: Violet Investements Sp. z o.o.

z siedzibą w Poznaniu (Violet) oraz Clean & Carbon Energy S.A. z siedzibą w Koszewku (CCE). Zgod-nie

z ww. umową, Violet ustanowił na rzecz CCE prawo użytkowania działek gruntu położonych w Star-gardzie nr 100/5 oraz nr 100/6 oraz zobowiązał się do przeniesienia działek gruntu położonych w Stargardzie nr 100/5 oraz nr 100/6 na CCE z dniem 05 maja 2021 roku lub z datą wcześniejszą, jeżeli doszłoby do zmiany stanu prawnego lub przeznaczenia tych działek z działek rolnych na działki nie-rolne, zaś zobowiązanie do przeniesienia VIOLET zabezpieczył obowiązkiem zapłaty kary umownej, dla zabezpieczenia zapłaty której ustanowił hipotekę na działkach gruntu położonych w Stargardzie nr 100/5 oraz nr 100/6 i poddał się rygorowi dobrowolnej egzekucji w zakresie zapłaty tej kary umownej z ograniczeniem egzekucji wyłącznie do przedmiotu tej hipoteki.

Zawarcie ww. umowy stanowi wykonanie części trzeciego (w numeracji Ugody drugiego) warunku zawieszającego kompleksowej ugody pomiędzy Grupą Komputronik a Clean & Carbon Energy S.A.

i innymi zawartej w dniu 7 listopada 2017 roku (Ugoda), o której Emitent informował w raporcie bieżącym nr 48/2017.

Powyższą informację Zarząd Emitenta przekazuje na podstawie art. 17 ust. 1. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE.

Jednocześnie w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 14/2018 z dnia 28 czerwca 2018 roku Zarząd Emitenta wyjaśnia, iż w raporcie tym omyłkowo przypisano działkę nr 347/7 do Gorzowa Wielkopol-skiego, podczas gdy działka ta zlokalizowana jest w Skalinie, na co Emitent wskazywał w załączniku do raportu bieżącego nr 48/2017 zawierającego opis głównych założeń Ugody (punkt IV. 5. tj. Pozo-stałe postanowienia i istotne informacje dotyczące Ugody).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz