PRÓCHNIK SA (35/2018) Informacja o uprawomocnieniu się postanowienia o ogłoszeniu upadłości Emitenta

27.07.2018, 19:07aktualizacja: 27.07.2018, 19:07

Raport bieżący z plikiem 35/2018

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bie��ce i okresowe

Syndyk Próchnik S.A. w upadłości (dalej Spółka, Emitent) podaje do wiadomości, że w dniu 26.07.2018 roku otrzymał prawomocne postanowienie Sądu Rejonowego dla Łodzi - Śródmieścia w Łodzi XIV Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych o ogłoszeniu upadłości Spółki (zwane w dalszej części niniejszego raportu "Postanowieniem"). Postanowienie zostało wydane w dniu 5 czerwca 2018 roku, a uprawomocniło się w dniu 17 lipca 2018 roku.

Sąd w Postanowieniu:

Wzywa wierzycieli Emitenta do zgłoszenia wierzytelności w terminie trzydziestu dni od dnia obwieszczenia postanowienia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym;

Wzywa osoby, którym przysługują prawa oraz prawa osobiste i roszczenia ciążące na nieruchomości należącej do Spółki, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do ich zgłoszenia w terminie trzydziestu dni od dnia obwieszczenia postanowienia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym;

Wyznaczyć sędziego komisarza w osobie Sędziego Sądu Rejonowego Izabeli Ścieszko - Twardowskiej;

Wyznaczyć zastępcę sędziego komisarza w osobie Sędziego Sądu Rejonowego Agnieszki Bujnowicz - Tomaszewskiej;

Wyznaczyć syndyka masy upadłości w osobie Katarzyny Joanny Uszak, licencja doradcy restrukturyzacyjnego nr 156.

W załączeniu raportu Syndyk przekazuje pełną treść Postanowienia.

Podstawa prawna: §5 pkt. 7) Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz