SHISEIDO ponownie wprowadza nową kolekcję kosmetyków opierającą się na czterech innowacyjnych fakturach

31.07.2018, 11:40aktualizacja: 31.07.2018, 11:40

SHISEIDO -2
Beauty Reimagined. Beauty Made With Soul.

NOWY JORK, 30 lipca 2018 r. /PRNewswire/ - Ponowny debiut kosmetyków do makijażu SHISEIDO jest najnowszym rozdziałem w długiej historii firmy. Będąca pionierem w branży kosmetyków już od 1872 r., firma SHISEIDO ponownie rewolucjonizuje kosmetyki przez „przekazanie całemu światu podarunku Japonii" pod postacią kosmetyków, które charakteryzują się nowoczesnością, minimalizmem, wizją, wyrazistością i kreatywnością. „Głównym elementem serii nie są niezwykłe kolory lub wydajność kosmetyków, ale wyraźne faktury” - skomentowała Jill Scalamandre, prezes marek bareMinerals i BUXOM oraz dyrektor rozwoju globalnego Shiseido Makeup.

Nowy slogan marki - Beauty Reimagined. Beauty Made With Soul., czyli nowe podejście do piękna i piękno z duszą - odzwierciedlony jest w całej kolekcji, w której znalazło się 21 lekkich produktów i 125 odcieni w czterech wyraźnych fakturach: tusze, żele, pudry i rosa.

Tusze nadają charakteru kolekcji w produktach, które pozwalają na rysowniczą precyzję i ogromną intensywność, a żele to produkty, które łączą wytrzymałe, wyraźne wykończenie z lekkością piórka. Pudry dostępne są w tradycyjnych kolorach w nowych oddychających, warstwowych i elastycznych formułach. Natomiast nowa kategoria rosy odtwarza działanie światła w celu przemiany powierzchni skóry. Kolekcja obejmuje także pięć ręcznie robionych pędzli, które przywodzą na myśl starożytną japońską sztukę kaligrafii.

Lekkie opakowanie jest tak przełomowe, jak jego zawartość. Wykorzystując jedne z najcieńszych w branży komponenty, architekt wzornictwa SHISEIDO Mao Komai, współpracujący z zespołem inżynierów, połączył nowoczesny wzór z ponadczasową estetyką.

Aby dodać kolekcji kosmetyków do makijażu SHISEIDO życia, marka wciągnęła do kampanii wschodzące gwiazdy wśród artystów. Każdy artysta reprezentował inną kategorię faktur. Znana artystka makijażu KaraYoshimoto-Bua została twarzą DEWS. Międzynarodowa artystka multimedialna YiZhou to żele, baletnica Sonoya Mizuno jest pudrami, a piosenkarka i autorka utworów Banks reprezentuje tusze. „Ta kolekcja zmienia sposób przeżywania piękna, dlatego też poszukiwaliśmy artystów, których osiągnięcia zmieniły oblicze branż, w których pracują - dodała Scalamandre. - Głównym priorytetem od samego początku była współpraca z artystami, których coś łączy z marką SHISEIDO, a także z japońskim dziedzictwem firmy przez pochodzenie lub sztukę” - dodała prezes.

Poza nowymi twarzami marka kosmetyków SHISEIDO utworzyła globalny kolektyw artystów, w którego skład wchodzą autorytety kosmetyczne mające zaprezentować nową kolekcję światu. W kolektywie są: globalny artysta koloru Patrick Ta; ambasador APAC Pony; japoński artysta koloru Hiro Odagiri; północnoamerykańscy artyści koloru Vincent Oquendo i Lottie oraz artysta koloru w regionie EMEA Gregoris Pyrpylis. Chociaż każdy z członków wywodzi się z innej kultury lub pochodzi z innego kraju, kolektyw łączy specjalna więź z Japonią. „Wybraliśmy tę różnorodną grupę artystów nie tylko dlatego, że są mistrzami w swoim rzemiośle, ale także dlatego, że reprezentują to, co od zawsze liczy się dla SHISEIDO: artystyczny wyraz, kreatywność i innowacje” - dodała Scalamandre.

Decyzja o opracowaniu nowej serii w Nowym Jorku jest nietypowym, globalnym sposobem na ponowną premierę kultowej marki SHISEIDO. Współpracując z siedzibą główną firmy w Tokio i wykorzystując talent dużego zespołu SHISEIDO na całym świecie, kolekcja jest rezultatem ciągłej współpracy międzynarodowej przełamującej bariery geograficzne, językowe i stref czasowych.

Dodatkowe informacje na temat nowych kosmetyków do makijażu SHISEIDO można uzyskać od:

Alice Hampton

wiceprezes komunikacji globalnej

SHISEIDO Makeup i bareMinerals

tel. +1 (646) 919-0566

e-mail: AHampton@sac.shiseido.com

Desiree Lestingi

dyrektor komunikacji globalnej SHISEIDO Makeup

tel. +1 (732) 757-2552

e-mail: DLestingi@sac.shiseido.com

Źródło: SHISEIDO

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/724061/VisionAiry_Gel_Lipstick_Ginza_Red.jpg