C.H. Robinson Europe zwiększa swój udział w rynku niemieckim

28.09.2018, 18:41aktualizacja: 28.09.2018, 18:41

Firma z sektora usług logistycznych otwiera nowe biuro transportowe w Kolonii i mianuje na stanowisko kierownika osobę posiadającą wieloletnie doświadczenie w branży.

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE) - Dążąc do poszerzenia swojej sieci oddziałów w regionie spółka C.H. Robinson ogłosiła w dniu dzisiejszym otwarcie nowego oddziału w niemieckiej Kolonii. To przedsiębiorstwo z sektora usług logistycznych (ang. Third Party Logistics; 3PL) posiada obecnie 49 oddziałów w strategicznych lokalizacjach w 16 europejskich krajach.

Kolonia to jedno z największych ośrodków transportu towarowego w Europie, a zarazem węzeł o międzynarodowym znaczeniu, dzięki czemu miasto jest jedną z najatrakcyjniejszych lokalizacji dla przedsiębiorstw z sektora produkcji i handlu.

“Centralne położenie miasta i jego doskonała infrastruktura transportowa sprawiają, że Kolonia stanowi jedno z najlepszych miejsc dla usług z zakresu logistyki obejmującej dostawę i wysyłkę towarów na skalę zarówno lokalną, krajową, jak i międzynarodową - powiedział Jeroen Eijsink, prezes spółki C.H. Robinson na Europę. - Wierzymy, że nowa lokalizacja i dostępność szerokiego wachlarza środków transportu stwarzają niepowtarzalne warunki dla potencjalnego rozwoju spółki” - dodał.

Winfried (Win) Netzer, posiadający trzydziestoletnie doświadczenie w branży, pokieruje działalnością operacyjną spółki w Niemczech w jej nowym biurze transportowym. „Zaraz po tym, jak przekroczyłem próg spółki, moją uwagę przykuła jej kultura korporacyjna. Kiedy dowiedziałem się o jej sukcesach i planach rozwoju w regionie, od razu wiedziałem, że to jest miejsce, w którym chcę kontynuować karierę zawodową” - powiedział Netzer.

„To między innymi fakt, że Kolonia sąsiaduje z największym obszarem przemysłowym w Europie oraz posiada dostęp do ogromnych zasobów talentów, sprawił, że zdecydowaliśmy się poszerzyć swój udział w rynku o to miasto. Naszym zdaniem bardzo duże znaczenie ma bycie blisko naszych klientów, a tym, co nam to umożliwia jest nasz zespół i nasza infrastruktura technologiczna, która należy do najnowocześniejszych w branży” - podsumował Jeroen Eijsink.

Nowe biuro transportowe w Kolonii jest szóstym oddziałem spółki C.H. Robinson utworzonym w Niemczech. Pozostałe biura w tym kraju to m.in. biura usług spedycyjnych w Hamburgu, Frankfurcie, Monachium, Stuttgarcie i Tuttlingen.

C.H. Robinson

Celem spółki C.H. Robinson jest zwiększenie dynamiki światowego handlu, która wpłynie na rozwój globalnej gospodarki. Dzięki wiedzy naszych pracowników, sprawdzonym procesom i globalnej infrastrukturze technologicznej oferujemy naszym klientom rozwiązania, które znacznie ułatwiają im pracę. Jako jeden z największych na świecie dostawców usług logistycznych 3PL zapewniamy szeroką ofertę usług logistycznych, zaopatrzenie w świeże produkty i usługi zarządzane za pośrednictwem naszej globalnej sieci. Firma C.H. Robinson jest jednym z czołowych przedsiębiorstw transportu drogowego i spedytorów w Europie, mającym prężną sieć przedstawicielstw w całym regionie. Nasi pracownicy w Europie posługują się wieloma językami oraz posiadają wysokie kwalifikacje, dzięki czemu mogą świadczyć naszym klientom usługi na najwyższym poziomie. Spółka C.H. Robinson oraz jej fundacja i pracownicy co roku przeznaczają środki na potrzeby różnych organizacji na całym świecie. Spółka (CHRW) ma siedzibę w Eden Prairie (stan Minnesota) i jest notowana na giełdzie NASDAQ. Więcej informacji na temat C.H. Robinson znajduje się na stronie: http://www.chrobinson.com/en/uk lub w krótkim filmie o firmie.

Wersja źródłowa informacji na stronie businesswire.com: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51870111&lang=en

Źródło: C.H. Robinson

KONTAKT: