MGMiŻŚ: „Polska Morska Niepodległa” – konkurs z okazji 100. rocznicy odzyskania niepodległości (komunikat)

05.11.2018, 16:49aktualizacja: 05.11.2018, 16:49

- MGMiŻŚ informuje:

Z okazji zbliżającej się rocznicy stulecia odzyskania przez Polskę niepodległości Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej wraz z Zarządem Morskiego Portu Gdańsk zapraszają

do wzięcia udziału w konkursie – „Polska Morska Niepodległa”.

– Historia odzyskania przez Polskę niepodległości jest nieodzownie związana z dostępem do morza i rozwojem gospodarki morskiej, dlatego z okazji tej niezwykłej rocznicy chcemy przypomnieć istotną rolę dostępu Polski do morza oraz przypomnieć, że Polska Niepodległa to Polska Morska – podkreślają organizatorzy.

Zasady konkursu są proste. W dniach 2-11 listopada należy zrobić zdjęcie i wrzucić je na swój profil w jednym z mediów społecznościowych (Facebook, Instagram lub Twitter) używając przy opisie hashtagu #PolskaMorskaNiepodległa. Fotografia musi kojarzyć się z tematyką niepodległości Polski, polskiego morza, gospodarki morskiej lub żeglugi śródlądowej.

Autorzy najlepszych i najbardziej pomysłowych fotografii ma szansę wygrać tablet, czytniki e-booków oraz zestawy atrakcyjnych gadżetów od organizatorów.

Regulamin konkursu dostępny jest na stronie internetowej MGMiŻS – mgm.gov.pl.

kom/ dma/

Data publikacji 05.11.2018, 16:49