Abarth 124 Spider w nowym teledysku Shaggy’ego i Stinga

08.11.2018, 11:54aktualizacja: 08.11.2018, 11:54

Abarth 124 Spider zagrał główną rolę w najnowszym teledysku Shaggy’ego i Stinga, który kręcony był na ulicach Miami. Piosenkarze jako policjanci przemierzają w nim ulice metropolii w poszukiwaniu groźnego przestępcy.

Fabuła teledysku wzorowana była na kultowym serialu z lat 80-tych „Miami Vice”. Stingowi przypadła rola starszego policjanta, który za chwilę ma przejść na emeryturę, a Shaggy zagrał jego młodszego kolegę po fachu.

Obaj zgodnie stwierdzili, że mimo iż nie mieli zbyt wiele czasu na zdjęcia to i tak praca nad teledyskiem przyniosła im wiele radości.

„Mieliśmy tylko jeden dzień, żeby nagrać wideo i to musiało być w Miami, ponieważ to miasto znalazło się pomiędzy naszymi trasami koncertowymi” - powiedział Sting włoskiej agencji prasowej LaPresse.

„Chcielibyśmy mieć więcej czasu na nagrania niż tylko jeden dzień, ale mimo wszystko to był mile spędzony czas” - dodał Shaggy.

W połowie listopada 2018 duet wystąpi w Polsce podczas koncertów promujących ich wspólną płytę „44/876”.

embeduj wideo
POBIERZ WIDEO