Hengtong dostarcza 3000 km podmorskich kabli optycznych do Chile i świętuje realizację zamówień na 10 000 km za granicą

29.11.2018, 10:50aktualizacja: 29.11.2018, 10:50

SUZHOU, Chiny, 29 listopada 2018 r. /PRNewswire/ - Dnia 26 listopada 2018 r. w Changshu w prowincji Jiangsu odbyła się ceremonia realizacji zamówień na 10 000 km podmorskich kabli optycznych za granicą przez Hengtong. Wydarzenie było świętem sukcesów firmy Hengtong w zakresie produkcji i realizacji niemal 3000 km podmorskich kabli optycznych w ramach chilijskiego projektu FOA, a także realizacji dostaw zagranicznych łącznie 10 000 km podmorskich kabli optycznych. Taki wynik plasuje firmę Hengtong na pierwszym miejscu na świecie pod względem pojemności i realizacji zamówień na krajowym rynku podmorskich kabli optycznych. Osiągnięcie to jest kamieniem milowym w rozwoju chińskiej branży kabli podmorskich i podkreśla rosnącą wagę marki „Made in China" w branży międzynarodowej komunikacji oceanicznej.

Dnia 26 listopada firma Hengtong wprowadziła także na rynek szereg nowych produktów, w tym podwodne stacje montażu sprzętu, inteligentny kotwiczący system obserwacji stereo, dwuetapowe kable kompozytowe do zastosowań w sieciach ostrzegawczych przed katastrofami morskimi, system monitorowania środowiska w portach i nabrzeżach, a także podwodny system produkcji i monitorowania ropy i gazu. Nowe produkty potwierdzają możliwości w zakresie technologii, jakości, produkcji i dostaw firmy Hengtong.

Kable podmorskie odgrywają kluczową rolę w umożliwianiu międzynarodowej komunikacji i połączeń energetycznych. W ciągu minionych pięciu lat firma Hengtong utworzyła wiodącą, międzynarodową bazę produkcji i badań nad podmorskimi kablami optycznymi, w tym w zakresie integracji systemów, centrów testów i systemów dokowania kabli. Przez to firma Hengtong stała się jednym z wiodących przedsiębiorstw w branży podwodnych kabli optycznych tak na rynku krajowym, jak i zagranicznym.

Qian Jianlin, prezes wykonawczy Hengtong Group zaznaczył, że firma Hengtong z oddaniem pracuje nad utworzeniem łańcucha dostaw w branży podwodnej opartego na integracji produktów, inżynierii i obsługi w celu promocji wdrożenia Inicjatywy Pasa i Drogi i przyczynienia się do zacieśnienia międzynarodowych połączeń.

Hengtong

Hengtong to wiodący dostawca usług sieci komunikacyjnych i energetycznych mający w ofercie różnego rodzaju przewody i kable, w tym światłowodowe, energetyczne, morskie i powiązane z nimi akcesoria.

Po ponad 20 latach rozwoju firma Hengtong obejmuje obecnie 10 zakładów produkcyjnych w Chinach, Europie, Ameryce Południowej, Afryce Południowej, Azji Południowej i Azji Południowowschodniej. Biura sprzedaży w ponad 30 krajach i regionach na świecie umożliwiają dystrybucję produktów i usług firmy do ponad 140 krajów.

Poświęcenie w zakresie innowacyjności i odpowiedzialności społecznej jest kluczową wartością w Hengtong. Firma wdraża rozwiązania produkcji inteligentnej i przeradza się w jednego z najbardziej zaawansowanych producentów kabli na świecie.

Strona internetowa: http://www.hengtonggroup.com/en/

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/790679/Hengtong_submarine_cable.jpg