HUBSTYLE SA (58/2018) Zawiadomienie akcjonariusza o zwiększeniu posiadanego udziału w ogólnej liczbie głosów o ponad 1%

04.12.2018, 15:35aktualizacja: 04.12.2018, 15:35

Raport bieżący 58/2018

Zarząd Spółki HubStyle S.A. (Spółka, Emitent) informuje, że w dniu 4 grudnia 2018 roku otrzymał zawiadomienie od akcjonariusza Wojciecha Czerneckiego (dalej "Akcjonariusz") działającego na podstawie art. 69 ust. 2 pkt. 2) ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2016 r. poz. 1639, t.j. ze zm.) (dalej "Ustawa o ofercie"), że w wyniku transakcji zakupu w dniu 30 listopada 2018 roku akcji Spółki HubStyle S.A. (dalej jako "Spółka") zwiększył się jego bezpośredni i pośredni udział w Spółce do 35,80% ogólnej liczby głosów.

Przed zmianą udziału Akcjonariusz posiadał bezpośrednio 378.124 (słownie trzysta siedemdziesiąt osiem tysięcy sto dwadzieścia cztery) akcje, stanowiące 1,45% kapitału zakładowego Spółki, uprawniające do 378.124 (słownie trzysta siedemdziesiąt osiem tysięcy sto dwadzieścia cztery) głosów, stanowiących 1,45% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki; oraz pośrednio poprzez spółkę FCFF Ventures sp. z o.o. 8.830.152 (słownie: osiem milionów osiemset trzydzieści tysięcy sto pięćdziesiąt dwie) akcje Hubstyle S.A. stanowiące 33,396% kapitału zakładowego Spółki, uprawniających do 8.830.152 (słownie: osiem milionów osiemset trzydzieści tysięcy sto pięćdziesiąt dwie) głosów, stanowiących 33,96% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki, co stanowiło łącznie 9.208.276 (słownie: dziewięć milionów dwieście osiem tysięcy dwieście siedemdziesiąt sześć) akcji, stanowiących 35,41% kapitału zakładowego Spółki, uprawniające do 9.208.276 (słownie: dziewięć milionów dwieście osiem tysięcy dwieście siedemdziesiąt sześć) głosów, stanowiących 35,41% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Po zmianie udziału Akcjonariusz posiada bezpośrednio 478.124 (słownie: czterysta siedemdziesiąt osiem tysięcy sto dwadzieścia cztery) akcje Spółki stanowiące 1,84% kapitału zakładowego Spółki, uprawniające do 478.124 (słownie: czterysta siedemdziesiąt osiem tysięcy sto dwadzieścia cztery) głosów, stanowiących 1,84% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki; oraz pośrednio poprzez spółkę FCFF Ventures sp. z o.o. 8.830.152 (słownie: osiem milionów osiemset trzydzieści tysięcy sto pięćdziesiąt dwie) akcje Hubstyle S.A. stanowiące 33,396% kapitału zakładowego Spółki, uprawniających do 8.830.152 (słownie: osiem milionów osiemset trzydzieści tysięcy sto pięćdziesiąt dwie) głosów, stanowiących 33,96% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki; co stanowi łącznie 9.308.276 (słownie: dziewięć milionów trzysta osiem tysięcy dwieście siedemdziesiąt sześć) akcji, stanowiących 35,80% kapitału zakładowego Spółki, uprawniające do 9.308.276 (słownie: dziewięć milionów trzysta osiem tysięcy dwieście siedemdziesiąt sześć) głosów, stanowiących 35,80% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Jednocześnie, zgodnie z art. 69 ust. 4 pkt 5 i 6 Ustawy o ofercie Akcjonariusz poinformował, iż:

a) oprócz spółki FCFF Ventures sp. z o.o. żaden z akcjonariuszy Spółki nie jest podmiotem zależnym od Akcjonariusza;

b) nie zawierał żadnych umów z osobami trzecimi, na podstawie których przekazałby tym osobom trzecim uprawnienia do wykonywania prawa głosu na Walnych Zgromadzeniach Akcjonariuszy Spółki;

c) nie jest posiadaczem instrumentów finansowych, które po upływie terminu zapadalności bezwarunkowo uprawniałyby lub zobowiązywałyby ich posiadacza do nabycia akcji, z którymi związane są prawa głosu, wyemitowanych już przez Hubstyle S.A., o których mowa w art. 69 ust. 4 pkt 7) Ustawy o ofercie;

d) nie jest posiadaczem instrumentów finansowych, które odnoszą się do akcji Hubstyle S.A. w sposób pośredni lub bezpośredni i mają skutki ekonomiczne podobne do skutków instrumentów finansowych określonych o których mowa w art. 69 ust. 4 pkt 8) Ustawy o ofercie;

e) łączna ilość głosów do których uprawniony jest Akcjonariusz, obliczona w sposób określony w art. 69 ust. 4 pkt 9) Ustawy o ofercie wynosi stanowi łącznie 9.308.276 (słownie: dziewięć milionów trzysta osiem tysięcy dwieście siedemdziesiąt sześć) akcji, stanowiących 35,80% kapitału zakładowego Spółki, uprawniające do 9.308.276 (słownie: dziewięć milionów trzysta osiem tysięcy dwieście siedemdziesiąt sześć) głosów, stanowiących 35,80% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz