Diligent wspólnie z Diligent Institute uruchamiają pierwszy think-tank zajmujący się globalnym zarządzaniem

06.12.2018, 10:33aktualizacja: 06.12.2018, 10:33

Korzystając z zasięgu i perspektywy, jakie daje jej globalna sieć ponad 500 tys. członków zarządu i specjalistów zarządzania, jako lider w dziedzinie zarządzania korporacyjnego Diligent Institute tworzy nową platformę badawczą na potrzeby środowiska zarządów.

NOWY JORK--(BUSINESS WIRE)-- Diligent Corporation zaprezentowała dzisiaj Diligent Institute – przełomowy think tank, który wypełni próżnię w wiedzy na temat globalnego zarządzania, z jaką obecnie zmagają się zarządy spółek na całym świecie.

Głównym celem działalności Diligent Institute jest prowadzenie na potrzeby zarządów i kierownictw przełomowych badań na temat międzynarodowych praktyk zarządczych, aby podejmowane przez korporacje decyzje były bardziej świadome w zakresie aspektów ekologicznych i społecznych oraz długofalowych wartości, jakie ze sobą niosą. Mając kontakt z większą liczbą zarządów niż jakakolwiek inna spółka na świecie, Diligent dysponuje wyjątkowymi możliwościami dzielenia się wspólną wiedzą tego środowiska na rzecz doskonalenia praktyk zarządczych na całym świecie.

Uruchomienie think tanku to kolejne istotne wydarzenie w roku pełnym innowacji ze strony Diligent, stanowiąc dowód na to, że spółka nieprzerwanie inwestuje w rozwój stanu wiedzy na temat globalnego zarządzania korporacyjnego. Dzięki nowej jednostce badawczej członkowie zarządów zyskają dostęp do wartościowej wiedzy tworzonej przez najwybitniejsze umysły obecnych czasów, która posłuży im do podejmowania i realizacji bardziej świadomych decyzji oraz strategii z korzyścią dla wyników biznesowych.

„Jako lider w oprogramowaniu z zakresu zarządzania korporacyjnego uznaliśmy, że tworząc Diligent Institute, wypełniamy pewne zobowiązanie wobec środowiska zarządów - powiedział Brian Stafford, dyrektor generalny Diligent. - Obecny zarząd ma inne priorytety niż w przeszłości. Diligent Institute to jedyny w swoim rodzaju podmiot, który dostarcza liderom spółek przełomowe dane i badania, wyposażając ich w narzędzia pozwalające na podejmowanie bardziej przemyślanych i strategicznie ukierunkowanych decyzji kształtujących rozwój ich firm” – dodał.

Diligent Institute wyróżnia się międzynarodowym zasięgiem popartym praktycznym doświadczeniem zdobytym w najróżniejszych branżach i częściach świata. Prowadząc badania ilościowe, studia przypadków i rozmowy z czołowymi przedstawicielami branżowymi i specjalistami, instytucja ta przyczynia się do zwiększenia transparentności, odpowiedzialności i efektywności przedsiębiorstw na całym świecie. Do jej dokonań można już zaliczyć wnioski z międzynarodowego panelu z serii „Ask a Director” („Zapytaj członka zarządu”) z udziałem członków zarządów na temat wielu palących kwestii dotyczących funkcjonowania zarządu. Instytut ponadto utworzył radę doradczą, której członkowie reprezentują najróżniejsze branże i części świata, a tym samym są w stanie omawiać problemy i formułować zalecenia z unikalnej perspektywy. W skład rady wchodzą:

- Anastassia Lauterbach, członek Zarządu Dun & Bradstreet, Wirecard i Censhare, starszy doradca w McKinsey and Company, a także autorka książki „The Artificial Intelligence Imperative: A Practical Roadmap for Business” („Imperatyw sztucznej inteligencji. Praktyczny plan działań dla przedsiębiorstwa”),

- David Larcker, profesor rachunkowości i dyrektor inicjatywy na rzecz badań w zakresie zarządzania korporacyjnego studium podyplomowego z zakresu przedsiębiorczości na Uniwersytecie Stanforda (Stanford Graduate School of Business),

- Dottie Schindlinger, wiceprezes i Governance Technology Evangelist w Diligent Corporation, współautorka będącej w przygotowaniu książki „Zarządzanie w erze cyfrowej”, uznana prelegentka na tematy dotyczące zarządzania korporacyjnego oraz założycielka BoardEffect,

- Peter Gleason, prezes i dyrektor generalny National Association of Corporate Directors (krajowe stowarzyszenie członków zarządów),

- Susan Kilsby, prezes Zarządu Shire plc i dyrektor niewykonawczy w Diageo, Goldman Sachs International, Fortune Brand Home & Security oraz BBA Aviation,

- Susan Forrester, członek Zarządów w G8 Education Ltd, Over the Wire, Xenith IP Group, a także prezes zarządu National Veterinary Care Ltd.,

- TK Kerstetter, założyciel i dyrektor generalny Boardroom Resources, redaktor pisma „Corporate Board Member” i prowadzący program „Inside America's Boardrooms”,

- Brian Stafford, dyrektor generalny Diligent Corporation i współautor będącej w przygotowaniu książki pt. „Governance in the Digital Age” („Zarządzanie korporacyjne w erze cyfrowej”).

„Diligent Institute zajmuje się globalnymi problemami, którym zarządy obecnie stawiają czoło – powiedziała Anastassia Lauterbach, członek rady doradczej Diligent Institute. – Zachowywanie konkurencyjności i podnoszenie wartości przedsiębiorstwa w dobie rozwoju sztucznej inteligencji, globalnych nierówności i zamieszania, jakie wywołuje wpływ danych na nasze życie i decyzje, to problemy, na które coraz trudniej znaleźć odpowiedzi. Diligent Institute stanowi fantastyczną platformę edukacyjną dla zarządów, dzięki której ich członkowie mogą zapoznać się z przypadkami użycia i najlepszymi praktykami oraz zyskać wsparcie przy podejmowaniu decyzji”- dodaje.

Diligent Institute jest jednostką spółki Diligent Corporation, która prowadzi globalne badania w zakresie zarządzania. Z jej produktów korzysta ponad 500 tys. indywidualnych użytkowników i 14 tys. organizacji z 90 państw. Działalność instytutu prowadzona będzie niezależnie od głównej działalności spółki. Badania Diligent Instytute dostępne są za darmo pod adresem DiligentInstitute.com.

Diligent Institute

Diligent Institute powstał w 2018 r. w celu prowadzenia globalnych badań poświęconych złożonym i najbardziej ważkim problemom w zakresie zarządzania korporacyjnego, jakim obecnie stawiają czoło członkowie zarządów i liderzy korporacji. Instytut pełni funkcję jednostki Diligent Corporation odpowiedzialnej za globalne badania w zakresie zarządzania korporacyjnego, która zapewnia bezpieczne rozwiązania z dziedziny zarządzania korporacyjnego i współpracy tworzone z myślą o zarządach i przedstawicielach wyższego szczebla kierowniczego. Działalność instytutu w całości finansowana jest przez Diligent Corporation.

Diligent

Diligent jest czołowym dostawcą rozwiązań z zakresu bezpiecznego zarządzania korporacyjnego i współpracy przeznaczonych dla zarządów i przedstawicieli głównego kierownictwa. Z usług Diligent korzysta ponad 14 000 klientów w przeszło 90 krajach na wszystkich siedmiu kontynentach, zapewniając sobie bezpieczną dystrybucję materiałów między członkami zarządów, bezpieczne przesyłanie informacji, zintegrowaną zgodność z przepisami, ocenę zarządu i zarządzanie podmiotami powiązanymi. Governance Cloud jest jedynym rozwiązaniem w zakresie zarządzania, które wychodzi naprzeciw zmieniającym się potrzebom czołowych organizacji. Więcej na stronie www.diligent.com.

Wersja źródłowa komunikatu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181205005043/en/

Źródło: Diligent Corporation

KONTAKT: