Centrum Sztuki Bethel Woods, Live Nation i INVNT łączą siły w zakresie organizacji nowego, trzydniowego festiwalu muzyki, kultury i społeczności

27.12.2018, 17:48aktualizacja: 27.12.2018, 17:48

BETHEL, Nowy Jork, 27 grudnia 2018 r. /PRNewswire/ -- Organizacje Centrum Sztuki Bethel Woods (Bethel Woods Center for the Arts, BWCA), centrum kultury non-profit znajdujące się na zabytkowym terenie festiwalu Woodstock z 1969 r., który odbył się w Bethel w stanie Nowy Jork, Live Nation, wiodąca na świecie firma rozrywki na żywo i INVNT, globalna agencja storytellingu zespołów na żywo ogłosiły dziś powołanie festiwalu muzyki i kultury Bethel Woods Music and Culture Festival, któremu przyświeca cel obchodów złotej rocznicy festiwalu Woodstock 1969 w zabytkowym budynku.

Planowany na 16 do 18 sierpnia 2019 r. festiwal przyciągnie przedstawicieli kilku pokoleń muzyką, kulturą i promocją społeczności do obszaru BWCA znajdującego się zaledwie 90 minut drogi od Nowego Jorku. Trzy dni niezapomnianych przeżyć obejmą występy na żywo znanych i wschodzących gwiazd kilku gatunków i dekad oraz prezentacje w stylu TED najważniejszych futurystów i ekspertów w zakresie technologii retro. Uczestnicy festiwalu będą mogli także odwiedzić muzeum w Bethel Woods, które opowiada historię lat 60. przez interaktywne media, wystawy i eksponaty z festiwalu z roku 1969, a także obejmuje wystawę specjalną w roku 2019 „We Are Golden" obejmującą wrażenia z 50. rocznicy festiwalu w Woodstocku i nadzieje na przyszłość pod znakiem wodnika.

„Z wielką przyjemnością podejmujemy współpracę z Live Nation i INVNT w zakresie produkcji festiwalu Bethel Woods Music and Culture Festival – skomentowała Darlene Fedun, główna dyrektor wykonawcza BWCA. – Pięćdziesiąt lat temu ludzie zgromadzili się na naszym terenie zupełnie pokojowo z zamiarem zmiany oblicza świata przez muzykę. Jako opiekunowie tego zabytkowego miejsca jesteśmy zobowiązani do konserwacji jego historii i ducha oraz do edukowania i inspirowania kolejnych pokoleń w zakresie wnoszenia pozytywnego wkładu w świat przez muzykę, kulturę i społeczności – dodała dyrektor.

Trzydniowy festiwal odbędzie się w nowoczesnych budynkach BWCA. Z okazji festiwalu powstanie także kilka wiosek rozrywki i specjalnych obszarów występowych. Wszystkie informacje na temat planowanych występów, biletów, innego typu atrakcji i zespołów zostaną wkrótce podane do wiadomości.

Logo i zdjęcia w wysokiej rozdzielczości do pobrania : http://bit.ly/2ENcyYk

Klauzula informacyjna

Obchody 50. rocznicy największego festiwalu w historii planowane na lato 2019 r. organizowane przez Centrum Sztuki Bethel Woods nie są produkowane, sponsorowane ani związane z Woodstock Ventures LC, organizatorem festiwalu z 1969 r. i innych obchodów powiązanych i nie są wydarzeniem WOODSTOCK®.

Centrum Sztuki Bethel Woods i muzeum w Bethel Woods

Centrum Sztuki Bethel Woods (Bethel Woods Center for the Arts) to organizacja kulturowa non-profit znajdująca się na terenie festiwalu Woodstock z 1969 r. w Bethel w stanie Nowy Jork. Położone zaledwie 90 mil od Nowego Jorku na malowniczym obszarze z sielankowymi, wiejskimi widokami centrum obejmuje amfiteatr Pavilion Stage mieszczący 15 000 gości, mniejszą, zadaszoną salę Event Gallery dla 440 gości oraz nagradzane muzeum w Bethel Woods. Centrum ma w swojej ofercie szeroką gamę popularnych artystów, bogatych kulturowo występów oraz programów edukacyjnych, społecznościowych i muzealnych, których celem jest inspirowanie wyrażania siebie, kreatywności i innowacyjności przez sztukę. Bethel Woods jest wzorem do naśladowania pod względem działań w zakresie angażowania, inspirowania i promowania dostępu do sztuki bez względu na wiek oraz budowania relacji z partnerami w społeczności w celu szerzenia programów i budowania wsparcia i zasobów na potrzeby różnorodnych działań. Muzeum w Bethel Woods poświęcone jest badaniom i prezentacji społecznych, politycznych i kulturowych wydarzeń z lat 60., w tym festiwalu Woodstock oraz dziedzictwa tej dekady oraz konserwacji obszaru festiwalu Woodstock z roku 1969. Muzeum jest czymś znacznie ważniejszym niż nostalgicznym wspomnieniem kolorowego dziesięciolecia – jest nagradzanym ośrodkiem skupiającym się na głębszych kwestiach i wnioskach, które można wyciągnąć z tego okresu. Muzeum jest dynamicznym i żywym centrum, w którym osoby pojedyncze i grupy niezależnie od wieku biorą udział w wycieczkach, interesujących wykładach, konwersacjach kinowych, zmieniających się wystawach i wydarzeniach specjalnym. Muzeum obejmuje obszar wystawy stałej, sale Special Exhibit Gallery, Corridor Exhibit Gallery, Museum Theater, Event Gallery, sklep, kawiarnię i pomnik Woodstock. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.BethelWoodsCenter.org.

Live Nation Entertainment

Live Nation Entertainment LYV, +2,43% to wiodąca na świecie firma rozrywki na żywo, w której wkład wchodzą globalni liderzy: Ticketmaster, Live Nation Concerts i Live Nation Media & Sponsorship. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.livenationentertainment.com.

INVNT

Założona w 2008 r. firma INVNT powstała jako najlepsza agencja storytellingu zespołów na żywo na świecie. Biura INVNT znajdują się w strategicznych lokalizacjach w Nowym Jorku, Londynie, Sydney, Detroit, San Francisco, Waszyngtonie i Sztokholmie. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie http://invnt.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/802462/BethelWoods_MusicCultureFest_Logo.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/802461/Bethel_Woods_Music_and_Culture_Festival.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/802458/BethelWoods_Logo.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/802459/Live_Nation_Logo.jpg