Karnawałowy koncert André Rieu z Sydney od 1 stycznia w polskich kinach

28.12.2018, 15:36aktualizacja: 28.12.2018, 15:36

André Rieu podczas koncertu karnawałowego w Sydney
Dzięki nazywowkinach.pl wielbiciele holenderskiego skrzypka wkroczą w rok 2019 tanecznym krokiem. Od 1 stycznia będą mogli oglądać w blisko 100 kinach najnowszy koncert André Rieu i jego Orkiestry Johanna Straussa, zarejestrowany pod koniec tego roku w Sydney.

Zobacz zwiastun koncertu TUTAJ.

Sprawdź TUTAJ, kiedy i w których kinach można zobaczyć ten koncert.

Popularny skrzypek André Rieu powraca do kin na całym świecie, aby zaprezentować specjalny koncert karnawałowy, zarejestrowany w Sydney Town Hall – zabytkowym ratuszu tego australijskiego miasta. André mówi: „Jestem absolutnie zachwycony, że mogłem po raz pierwszy przygotować mój koncert noworoczny dla kin. Możliwość wystąpienia w historycznym ratuszu w Sydney przyprawia mnie o prawdziwy dreszczyk emocji i nie mogę się doczekać, aby podzielić się tym koncertem z kinową publicznością na całym świecie. Obiecuję: będzie dużo niespodzianek!”.

Majestatyczny Sydney Town Hall zapewni piękną oprawę dla tego wyjątkowego, pierwszego koncertu karnawałowego, w którym André Rieu wystąpi ze swoją ukochaną Orkiestrą Johanna Straussa, z którą pracuje od ponad 30 lat. W programie wieczoru znalazły się zarówno pieśni i piosenki świąteczne, hity muzyki klasycznej i filmowej, jak i prawdziwie karnawałowe przeboje z operetek i wiedeńskie walce. Ponadto znów pojawią się ulubieni wokaliści - sopranistki i tenorzy współpracujący z André, a także mnóstwo innych gości. To spektakularny świąteczny koncert, pełen przebojów muzyki klasycznej i popularnej. Jak zwykle widzowie będą mieli okazję zajrzeć za kulisy, chłonąć atmosferę zabawy towarzyszącą temu wydarzeniu, a także zwiedzić Sydney podczas filmowej wycieczki.

Koncert zaprezentują kina i ośrodki kultury w całym kraju. Jak na razie do projektu zgłosiło się blisko 100 kin, ale lista ta nie jest jeszcze zamknięta. Popularność wśród kinowej publiczności przyniósł André Rieu prezentowany minionego lata koncert z Maastricht. Rozpowszechnianiem koncertów André na terenie Polski zajęła się firma nazywowkinach.pl, dystrybutor najwyższej jakości kontentu alternatywnego dla kin, w tym transmisji HD LIVE i retransmisji HD z najlepszych teatrów i sal koncertowych świata, będąca jednym ze światowych pionierów w tym zakresie.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 28.12.2018, 15:36