MEDIATEL SA (1/2019) Hawe Telekom - Uchylenie postanowienia sądu o umorzeniu postępowania sanacyjnego

17.01.2019, 16:24aktualizacja: 17.01.2019, 16:24

Raport bieżący 1/2019

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 18/2018 z dnia 21 sierpnia 2018 r., zarząd MEDIATEL Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Emitent") przekazuje do wiadomości publicznej, iż w dniu dzisiejszym tj. 17.01.2018 r. powziął informację, że Sąd Okręgowy w Warszawie, XXIII Wydział Gospodarczy Odwoławczy ("Sąd Odwoławczy") w dniu 15 stycznia 2019 r. wydał postanowienie o uchyleniu postanowienia Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i restrukturyzacyjnych w przedmiocie umorzenia postępowania sanacyjnego oraz postanowienie sędziego - komisarza w przedmiocie stwierdzenia nie przyjęcia układu i przekazać sprawę do ponownego rozpoznania.

Postanowienie w przedmiocie umorzenia postepowania sanacyjnego zostało zaskarżone w dniu 20 sierpnia 2018 r. przez spółkę zależną Emitenta - HAWE Telekom sp. z o.o. w restrukturyzacji z siedzibą w Warszawie ("Spółka zależna"), o czym Emitent informował w raporcie bieżącym nr 18/2018.

W opinii Zarządu Emitenta, postanowienie Sądu Odwoławczego ułatwi przyjęcie układu i stabilizację sytuacji w Spółce zależnej.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz