Pole To Win International mianuje Deborah Kirkham na stanowisko dyrektora generalnego

13.03.2019, 10:04aktualizacja: 13.03.2019, 10:04

Na nowym stanowisku, Kirkham będzie odpowiadała za kontynuację rozwoju spółki, ze szczególnym uwzględnieniem prac badawczo-rozwojowych, zdobywaniu nowych klientów i ich zatrzymaniu.

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Pole To Win International, Inc. (PTW), wiodąca w branży spółka zajmująca się outsourcingiem usług związanych z grami video i technologią, ogłosiła dzisiaj mianowanie Deborah Kirkham na dyrektora generalnego spółki od stycznia 2019 r. Uprzednio Kirkham pełniła przez osiem lat funkcję prezesa i dyrektora ds. operacyjnych. Na nowym stanowisku, pani Kirkham będzie odpowiadała za kontynuację rozwoju spółki, ze szczególnym uwzględnieniem prac badawczo-rozwojowych, zdobywaniu nowych klientów i podtrzymywaniu już nawiązanych relacji na linii spółka-klienci.

Kiedy Kirkham rozpoczęła pracę w e4e, spółce w późniejszym okresie przejętej przez jeden z podmiotów zależnych PTW, spółka ta prowadziła działalność w trzech krajach i zatrudniała łącznie niemal 500 osób. Pod jej przewodnictwem spółka PTW, w której obecnie pełni funkcję dyrektora generalnego, zatrudnia obecnie 1800 osób w 16 oddziałach znajdujących się w 10 krajach na całym świecie. Pełniąc funkcję prezesa i dyrektora ds. operacyjnych, doprowadziła do osiągnięcia przez spółkę dwucyfrowej wartości wzrostu liczonej rok do roku, przy czym w 2019 tempo wzrostu pozostanie na tym samym poziomie. Ponadto, w lutym 208 r. Kirkham przeprowadziła rozległe zmiany w strukturach spółki i rebranding w celu zwiększenia wzrostu, optymalizacji relacji z klientami, wywalczenia silnej kultury równości płci i różnorodności w PTW, jak również wsparcia oddziałów regionalnych w pozyskaniu większej autonomii handlowej i operacyjnej.

„PTW mam we krwi. Uwielbiam tę firmę, jakby byłą moją własną, a po objęciu nowego stanowiska, moje zaangażowanie w zaspokajanie potrzeb pracowników, klientów i partnerów spółki wzrośnie. Rozszerzenie działalności na kolejne obszary w ostatnich latach, w szczególności w Kanadzie, Azji, Indiach i w Europie, postawiło PTW w miejscu, z którego możemy kontynuować drogę wsparcia naszych klientów, którzy chcą zaoferować swoje usługi światu. Kiedy pracownicy PTW otrzymują zaproszenie do współpracy, zawsze osiągają dobre wyniki. To sprawia, że nasza firma jest wspaniała - powiedziała Deborah Kirkham, dyrektor generalny PTW. - Jestem zaszczycona, że zarząd uznał, że mogę zostać liderem, który pracując z członkami kierownictwa oddanymi swojej pracy, wykonuje swoje zadania do końca” - dodała.

Deborah Kirkham zastąpiła dotychczasowego dyrektora generalnego - Teppei Tachibenę, który w grudniu 2018 r. ogłosił, że rezygnuje z pełnienia tej funkcji po niemal dziewięciu latach. Pan Tachibana obejmie stanowisko przewodniczącego PTW, i zachowa stanowisko prezesa i dyrektora generalnego Poletowin Pitcrew Holdings Inc., który jest podmiotem zależnym jest PTW.

Kiedy zapytano go o mianowanie Kirkham na stanowisko dyrektora generalnego, Tachibana odpowiedział: „Deborah jest nieocenionym partnerem biznesowym. Współpracujemy razem niemal dekadę, dzieląc trudy i radości. Szanuję jej pasję i mądrość. Wierzę też, że pod jej przewodnictwem spółka poszerzy swoją działalność o nowe rynki jednocześnie zyskując na popularności wśród klientów. Mając na uwadze jej osiągnięcia w zakresie rozwoju działalności spółki, Deborah wniesie świeże spojrzenie do firmy. Zarząd z ogromną przyjemnością mianował ją na dyrektor generalną”.

Założona w 1994 r. spółka Pole to Win Co. Ltd. odnotowała ogromny wzrost, budując mocną pozycję swoich marek, jako międzynarodowy dostawca różnorodnych usług rynku technologii. PTW, spółka technologiczna o zasięgu międzynarodowym, koncentruje swoją działalność na branży gier video, mediach interaktywnej rozrywki, na branży e-learning i e-commerce, oraz na rozwoju rynku IoT (Internet of Things - internet rzeczy). Spółka koncentruje się na udzielaniu wsparcia firmom opracowującym nowe produkty w zakresie przygotowania rezultatów ich pracy do wprowadzenia na rynek światowy.

Więcej informacji na temat PTW i świadczonych na całym świecie usług znajduje się na stronie https://www.ptw.com/

Pole To Win International

Pole To Win International, Inc. (PTW) jest wiodącą w branży spółką zajmującą się outsourcingiem usług związanych z grami i technologiami, posiadającą 16 oddziałów znajdujących się w 10 krajach na całym świecie. Nasza oferta obejmuje zapewnianie jakości, lokalizację, customer experience, usługi inżynierskie i programistyczne, oraz produkcje dźwiękowe. Pole To Win Co., Ltd. i PTW wspólnie oferują 25 lat doświadczenia i infrastrukturę niezbędną do udzielania dopasowanego do potrzeb klienta wsparcia w realizacji projektów każdego rozmiaru.

Spółka PTW, składająca się z sieci filii znajdujących się na całym świecie, jest holdingiem z siedzibą w Wielkiej Brytanii, utworzonym w 2016 r pod nazwą Poletowin Pitcrew Holdings, Inc. i notowanym w pierwszej sekcji tokijskiej giełdy papierów wartościowych jako 3657. Pole To Win jest zastrzeżonym znakiem towarowym Pole To Win Co. Ltd. w Japonii i w innych krajach. Wszelkie prawa zastrzeżone. Więcej informacji znajduje się na stronie https://www.ptw.com/

Znajdź PTW na: Facebook, Twitter i LinkedIn.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190312005547/en/

Źródło: Pole To Win International, Inc.

KONTAKT:

Allison DeLeo