„Hello, New Art" – pod takim hasłem ruszył właśnie międzynarodowy konkurs na projekt motywu do smartfonów DIGIX HUAWEI

16.04.2019, 11:17aktualizacja: 16.04.2019, 11:17

SHENZHEN, Chiny, 15 kwietnia 2019 r. /PRNewswire/ -- Dnia 11 kwietnia miało miejsce oficjalne rozpoczęcie międzynarodowego konkursu na projekt motywu do smartfonów DIGIX HUAWEI Global Smartphone Theme Design Competition. Do udziału w konkursie zaproszeni są utalentowani projektanci i wielbiciele sztuki z całego świata, którzy mogą przesyłać tematyczne motywy do interfejsów, w tym ilustracje, animacje i grafiki 3D. Odbywający się pod hasłem „Hello, New Art" konkurs ma na celu połączenie sztuki i technologii oraz szerzenie nowatorskiego wzornictwa i trendów estetycznych wśród użytkowników z całego świata.

Jurorzy z całego świata współpracują przy tworzeniu międzynarodowej areny profesjonalnego wzornictwa

W jury konkursu zasiadają takie osobistości, jak Xiaokang Liu (założyciel KL&K Creative Strategics), Jun Fei (profesor wzornictwa, Central Academy of Fine Arts), Bai Cha (jeden z najpopularniejszych rysowników kreskówek w Chinach), María José Pérez-Luque (dyrektor programu multimediów i projektowania grafiki, ESNE, Madryt), Alejandro Magallenes (członek Alliance Graphique Internationale), Jun Liang (dyrektor Chief User Experience Design Huawei UCD), Alexandre Plicque Gurlitt (starszy projektant wizualny, Paris Aesthetic Research Center) oraz inni mistrzowie wzornictwa. Celem powołania tak znamienitego grona było utworzenie najbardziej wpływowej areny wzornictwa w branży telefonów komórkowych.

Goście specjalni opracują wzory konceptowe przez interpretację esencji nowej sztuki

W ramach rozgrzewki przed konkursem poproszono grupę mistrzów wzornictwa o utworzenie zestawu stylowych, pełnych wyobraźni dzieł, które przedstawią publiczności nową definicję sztuki. W grupie znaleźli się:

- Ye Luying, ilustrator na liście Forbes Under 30 w Azji,

- Wu Sijun, młody artysta,

- LOST7, popularny ilustrator,

- Paulo Villagrán, jeden z najpopularniejszych ilustratorów w Meksyku,

- Wang Yunfei, popularny ilustrator,

- FIREYE, popularny ilustrator.

Zaprezentuj swoje mocne strony w czterech głównych kategoriach

Tegoroczny międzynarodowy konkurs na projekt motywu podzielony jest na cztery kategorie, w tym ilustracje, animacje, grafika 2D i grafika 3D. Projektanci mogą zgłosić swoje dzieła do dowolnej kategorii, co pozwoli im stanąć do walki o nagrodę i zaprezentować niepowtarzalny styl w danej dziedzinie sztuki.

Projektanci z całego świata będą konkurować ze sobą na tym samym polu i reinterpretować nową sztukę przez niezwykłą kreatywność wyzwoloną przez światowej klasy konkurs wzorniczy. Sztuka odżyje dzięki utalentowanym projektantom w ich poszukiwaniach przyszłościowej estetyki.

Atrakcyjne nagrody za talent wzorniczy

Wśród 134 zwycięzców rozdanych zostanie osiem dużych nagród, których łączna wartość przekracza 330 000 dolarów. Kategorie nagród to Global Winner Grand Prize, Stars of Tomorrow Award, Most Popular Award itp. Poza nagrodami pieniężnymi w ramach programu wsparcia projektantów powołany został specjalny fundusz kreatywny, który ma na celu zachęcanie do tworzenia dzieł sztuki i zapewnianie odpowiedniego wynagrodzenia dla artystów. Konkurs będzie toczył się w ponad 170 krajach i regionach. Wszystkie zgłoszenia mogą skorzystać na popularności w wielu kanałach w sieci i tradycyjnych na całym świecie, zapewniając niedoścignione wrażenia setkom milionów użytkowników smartfonów Huawei.

Łatwe tworzenie motywów z Huawei Themes Development Tool 9.0

Rozpoczęciu konkursu towarzyszy oficjalne wdrożenie przez Huawei zestawu Theme Development Tool 9.0. Zaktualizowane narzędzie do opracowywania motywów obsługuje edycję wizualizacji motywów, podgląd w sieci z wieloma efektami oraz pakowanie materiałów przez jedno kliknięcie. Dzięki temu projektanci nie będą musieli uciekać się do złożonych skryptów itp., a do ich dyspozycji będzie przyjazne użytkownikom środowisko dające więcej czasu na twórczość.

Ważne informacje: udział w konkursie wywrze wpływ na estetykę motywów smartfonów w przyszłości

Motyw jest jednym z kluczowych wyznaczników estetyki smartfonów. Projektant motywu jest mistrzem łączenia sztuki i technologii. Setki milionów użytkowników będą pod wpływem najdrobniejszego szczegółu w projekcie motywu.

Jesteśmy przekonani co do tego, że w konkursie z dużym entuzjazmem weźmie udział duża liczba projektantów z całego świata! Dodatkowe informacje można znaleźć na oficjalnej stronie internetowej https://themes.cloud.huawei.com/contest/index.html lub w aplikacji Huawei Themes, gdzie można także przejść na stronę rejestracyjną i zgłosić swój udział w konkursie.

O Huawei Consumer Business Group

Produkty i usługi Huawei dostępne są w ponad 179 krajach i używane są przez jedną trzecią światowej populacji. W Ameryce Północnej, Europie, Japonii, Indiach, Chinach i nie tylko działa czternaście centrów badań i rozwoju firmy. Huawei Consumer BG to jeden z trzech oddziałów Huawei i obejmuje smartfony, komputery, tablety, urządzenia noszalne, urządzenia mobilnego dostępu do internetu, urządzenia do gospodarstw domowych oraz usługi chmury obliczeniowej. Oddział jest trzecim co do wielkości producentem smartfonów na świecie. Globalna przewaga sieci Huawei, międzynarodowe możliwości operacyjne i szeroko zakrojona współpraca bazują na 20 latach doświadczenia w branży telekomunikacji. Oddział Huawei Consumer BG z oddaniem pracuje nad zapewnianiem konsumentom dostępu do najnowszych technologii i dzieleniem się radością płynącą z postępów technologicznych z jak największą liczbą osób na świecie. Walk the walk and make dreams come true.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie: http://consumer.huawei.com/en

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/871569/HUAWEI_THEME_1.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/871567/HUAWEI_THEME_2.jpg