MIRACULUM SA (40/2019) Zawarcie Aneksu do Umowy objęcia akcji serii T4 w ramach podwyższenia kapitału zakładowego

26.04.2019, 18:21aktualizacja: 26.04.2019, 18:21

Raport bieżący 40/2019

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 28/2019 z dnia 12 kwietnia 2019 roku, Zarząd Miraculum S.A. z siedzibą w Warszawie (Spółka, Emitent) informuje, że w dniu 25 kwietnia 2019 roku Spółka zawarła z Panem Tomaszem Sarapatą - Akcjonariuszem Spółki będącym jednocześnie Członkiem Zarządu Spółki - Aneks do Umowy objęcia Akcji serii T4, zawartej w dniu 09 kwietnia 2019 roku (Aneks). Na mocy ww. Aneksu Strony postanowiły zmienić termin pokrycia akcji wkładem pieniężnym z 25 kwietnia 2019 roku na 20 maja 2019 roku.

Zawarcie Aneksu spowodowane jest planowaną przez Spółkę na dzień 15 maja 2019 roku publikacją raportu okresowego Spółki za I kwartał 2019 roku i związanym z nią zakazem dokonywania transakcji na akcjach przez osoby pełniące obowiązki zarządcze w strukturze Emitenta w okresie 30 (trzydziestu) dni przed publikacją raportu okresowego. Zarząd Spółki uznał za niecelowe dokonywanie przesunięcia terminu publikacji raportu okresowego wyłącznie ze względu na wiążący osoby w niej zarządzające okres zamknięty, rekomendując jednocześnie Przewodniczącemu Rady Nadzorczej zawarcie z Członkiem Zarządu Aneksu do Umowy objęcia akcji serii T4 umożliwiającego realizację jej postanowień z zachowaniem odpowiednich przepisów prawa.

Spółka będzie informowała na bieżąco o realizacji kolejnych kroków związanych z realizacją procesu podniesienia kapitału zakładowego Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz