Podziel się swoją wizją dzięki nowym dotykowym ekranom wielkoformatowym iiyama w rozmiarach 65, 75 i 86 cali

29.04.2019, 12:28aktualizacja: 29.04.2019, 12:28

iiyama ekrany z serii 03. Podziel się swoją wizją
Tej wiosny japoński producent iiyama ogłosił wprowadzenie nowej serii interaktywnych, wieloformatowych ekranów dotykowych. Są zaprojektowane z myślą o tworzeniu przestrzeni, wspierających współpracę w edukacji i biznesie.

W obu tych branżach kluczem do sukcesu są narzędzia do skutecznej współpracy, które łączą doskonałą jakość prezentowanego obrazu z najnowszymi aplikacjami do udostępniania, przeglądania i edytowania treści. Właśnie z takiego założenia wyszła iiyama, tworząc serię dotykowych ekranów wielkoformatowych 03 – urządzeń dedykowanych do wykorzystania w przedsiębiorstwach, salach konferencyjnych, szkołach i innych placówkach edukacyjnych. Łączące oprogramowanie iiWare 8.0, czyli preinstalowany zestaw aplikacji pod systemem Android, z dołączanym w standardzie modułem WiFi, ekrany z serii 03 doskonale poradzą sobie z szeregiem różnorodnych zadań.

Oprogramowanie iiWare obejmuje:

- Note – aplikację cyfrowej tablicy w rozdzielczości 4K, która pozwala na nanoszenie notatek zarówno na ekranie jak i na prezentowanych materiałach,

- przeglądarkę internetową,

- menedżer plików,

- menedżer dysku w chmurze,

- WPS Office dla plików zgodnych z MS Office,

- aplikację ScreenSharePro.

ScreenSharePro pozwala na udostępnianie, strumieniowanie czy wykonywanie zrzutów ekranu z dowolnego urządzenia podłączonego do tej samej sieci bezpośrednio na ekranie. Wszystko po to, żeby konferencje, spotkania biznesowe i zajęcia szkolne były angażujące i przebiegały bezproblemowo. Co więcej, iiWare umożliwia odtwarzanie prezentacji i plików wideo w wysokiej rozdzielczości, a także obsługuje odczyt plików w praktycznie każdym formacie bezpośrednio z pamięci wewnętrznej USB czy online. Ekrany doskonale współpracują również z aplikacjami Microsoft, takimi jak Excel, OneNote, Interactive Whiteboard, PowerPoint i Ink Workspace.

Opcjonalnie zestaw można poszerzyć o dedykowany slot PC iiyama, wyposażony w procesor Intel® i5 i preinstalowany systemem Windows 10 w wersji Enterprise. W efekcie z ekranu można łatwo stworzyć samowystarczalne i kompletne urządzenie typu all-in-one. SPC5801BB PC wyposażono w mocny procesor ze zintegrowaną kartą graficzną Ultra HD i szybki dysk SSD.

Panele wchodzące w skład serii 03 dostępne są w trzech rozmiarach: 65”, 75” i 86” i mogą pracować w trybie 24 godzin na dobę. Zostały one wyposażone w matrycę IPS o rozdzielczości 4K UHD w formacie 16:9 i zapewniają jasność na poziomie 350 cd/m2. Sama matryca pokryta jest też specjalną powłoką antyrefleksyjną, zapewniającą doskonałą widoczność nawet jeśli światło pada bezpośrednio na nią. Czterordzeniowy procesor z 4 GB RAM gwarantuje ostrą i odwzorowaną w najmniejszych detalach grafikę. Warto podkreślić także obecność czterech portów USB 3.0, służących do udostępniania i zapisywania materiałów. Jeden z nich znajduje się na górnej krawędzi, dlatego idealnie nadaje się do podłączenia kamery do wideokonferencji.

Wersja 65-calowa: https://iiyama.com/pl_pl/produkty/prolite-te6503mis-b1ag/; Cena: 8000 zł

Wersja 75-calowa: https://iiyama.com/pl_pl/produkty/prolite-te7503mis-b1ag/; Cena: 13000 zł

Wersja 86-calowa: https://iiyama.com/pl_pl/produkty/prolite-te8603mis-b1ag/; Cena: 16000 zł

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE