KCI SA (21/2019) Zmiany w Zarządzie KCI S.A.

28.06.2019, 17:41aktualizacja: 28.06.2019, 17:41

Raport bieżący 21/2019

Zarząd KCI S.A. informuje, że w związku ze złożeniem rezygnacji z pełnienia funkcji w Zarządzie przez Pana Grzegorza Hajdarowicza i Dariusza Bąka z dniem 30 czerwca 2019 r., (raport bieżący nr 20/2019), Rada Nadzorcza Spółki w dniu 27 czerwca 2019 r. podjęła uchwałę na podstawie której z dniem 1 lipca 2019r. powołała w skład Zarządu Spółki Pana Piotra Łyska i powierzyła mu funkcję Prezesa Zarządu KCI S.A.

Prezes Zarządu - Piotr Łysek

Absolwent Wydziału Elektrycznego Politechniki Wrocławskiej. W latach 1993-2010 związany z Europejskim Funduszem Leasingowym SA, w tym od 1994 na stanowiskach managerskich, odpowiadał za sprzedaż w makroregionie. W latach 2010-2012 był Doradcą Zarządu w Getin Holding SA. Od marca 2009 do czerwca 2014 był członkiem Rady Nadzorczej NFI Jupiter SA. Od czerwca 2013 do czerwca 2014 był członkiem Rady Nadzorczej KCI SA. W pierwszej połowie 2014r był członkiem Rady Nadzorczej firmy Gremi Business Communication Sp. z o.o. a od lipca 2014 Doradcą Zarządu Gremi Business Communication Sp. z o.o. Był Wiceprezesem Zarządu Gremi Media S.A. Od 2017 roku Prezes Zarządu e-Kiosk S.A.

Pan Piotr Łysek nie prowadzi działalności, która byłaby działalnością konkurencyjną w stosunku do działalności Emitenta, nie uczestniczy w Spółce konkurencyjnej jako wspólnik Spółki cywilnej, osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej oraz nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Nie jest wpisany w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Podstawa szczegółowa: § 5 pkt. 5) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. poz. 757).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz