PROTEKTOR SA (44/2019) Zawiadomienie o zawarciu umowy istotnej

23.07.2019, 16:12aktualizacja: 23.07.2019, 16:12

Raport bieżący 44/2019

Zarząd Spółki działającej pod firmą PROTEKTOR Spółka Akcyjna z siedzibą w Lublinie (dalej: "Emitent" lub "Spółka") realizując obowiązek Emitenta określony w art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (rozporządzenie MAR), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 30/2019 niniejszym informuje, że w dniu 23 lipca 2019 roku Spółka PROTEKTOR S.A. zawarła umowę na realizację zamówienia nr 72/Ckt/19/AP w postępowaniu na produkcję i dostawę trzewików służbowych dla Komendy Głównej Policji z siedzibą w Warszawie.

Wartość oferty na realizację zamówienia podstawowego wynosi: 1 170 960 zł netto, tj. 1 440 280 zł brutto. Wartość oferty na realizację zamówienia opcjonalnego wynosi od 146 370 zł netto, tj. 180 035,10 zł brutto, do 585 480 zł netto, tj. 720 140,40 zł brutto.

Termin realizacji zamówienia podstawowego, zgodnie ze złożoną ofertą oraz SIWZ, to 10.10.2019 r., nie później niż do dnia 18.10.2019 r. Termin realizacji zamówienia opcjonalnego to 30 dni kalendarzowych po określonym w umowie terminie realizacji zamówienia podstawowego.

Z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy Zamawiającemu przysługują kary umowne:

1) 10% wartości brutto niedostarczonego przedmiotu umowy w razie odstąpienia w całości lub części od umowy z powodu okoliczności, za które odpowiada Wykonawca;

2) 0,25% wartości brutto niedostarczonego przedmiotu umowy, w terminach o których mowa w § 3 ust. 2-3 za każdy rozpoczęty dzień opóźnienia.

Łączna wysokość kar umownych określona w § 8 ust. 1 pkt 2 nie może przekroczyć 10% wartości maksymalnej brutto przedmiotu umowy określonej w § 1 ust. 9.

Niezależnie od kar umownych Zamawiającemu przysługuje prawo dochodzenia odszkodowań na zasadach ogólnych prawa cywilnego, jeżeli poniesiona szkoda przekroczy wysokość zastrzeżonych kar umownych. Pozostałe postanowienia umowy nie odbiegają od powszechnie stosowanych dla danego typu.

Niniejszy raport bieżący zawiera informację poufną w rozumieniu art. 7 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (rozporządzenie MAR). W ocenie Zarządu może ona mieć wpływ na ocenę potencjału Emitenta i wpłynie na wynik finansowy Spółki.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (rozporządzenie MAR).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz