KGHM: 1,227 mld zł zysku netto w I półroczu 2019 r.

20.08.2019, 19:47aktualizacja: 20.08.2019, 19:47

Zysk netto KGHM Polska Miedź S.A. w I półroczu 2019 r. wyniósł 1,227 mld zł, wobec 987 mln zł w I półroczu 2018 r. - wynika z opublikowanego we wtorek raportu półrocznego spółki.

Przychody KGHM Polska Miedź S.A. z umów z klientami w I połowie br. wyniosły 8,831 mld zł, wobec 7,189 mld zł w analogicznym okresie roku poprzedniego.

Grupa Kapitałowa KGHM Polska Miedź S.A. zanotowała w I półroczu 970 mln zł zysku netto, wobec 611 mln zł w I półroczu 2018 r. Przychody Grupy z umów z klientami wyniosły 11,228 mld zł, wobec 9,423 mld zł w analogicznym okresie 2018 r. (PAP)

wkr/ pad/

Data publikacji 20.08.2019, 19:47