Maybelline New York nawiązuje współpracę z międzynarodową modelką Estelle Chen

10.09.2019, 16:09aktualizacja: 10.09.2019, 16:09

Estelle Chen
Estelle Chen debiutuje z Maybelline w kampanii z okazji tygodnia mody w Nowym Jorku.

Nowy Jork, 10 września 2019 r. /PRNewswire/ -- Marka Maybelline New York z radością ogłasza rozpoczęcie współpracy z modelką francuskiego i chińskiego pochodzenia Estelle Chen, która została najnowszą twarzą marki. Estelle dołącza do grona znanych przedstawicielek marki, w którym znajdują się Gigi Hadid, Adriana Lima, Josephine Skriver, Emily DiDonato, Herieth Paul i Christy Turlington.

Estelle debiutuje na scenie międzynarodowej z marką w ramach przełomowej kampanii na nowojorskim tygodniu mody uświetniającej 10-lecie marki. Kampanię stworzyła agencja Beauty at Gotham, a Estelle występuje w towarzystwie Adriany Limy, Gigi Hadid i Herieth Paul.

„Bardzo cieszymy się z tego, że Estelle dołączy do rodziny Maybelline New York – skomentowała Trisha Ayyagari, globalna prezes marki w Maybelline New York Worldwide. – Wszechstronne doświadczenie Estelle przyczynia się do jej uniwersalnego, rozsądnego charakteru, dzięki czemu nasi klienci z całego świata łatwiej nawiązują z nią nić porozumienia. Nie możemy doczekać się jej dalszego rozwoju” – dodała prezes.

Urodzona i wychowana w Paryżu, stolicy Francji, Estelle dorastała w wielokulturowym środowisku, w którym francuska i chińska kultura były jej bliskie. Obecnie dzieli czas między Nowym Jorkiem, Paryżem i Pekinem, gdzie realizuje marzenia i wykorzystuje wiele dostępnych jej możliwości.

„Dołączenie do rodziny Maybelline New York i grona przeszłych, obecnych i przyszłych reprezentantek to prawdziwy zaszczyt – skomentowała Estelle, najmłodsza przedstawicielka marki. – Praca z marką, która jest pionierem w branży i nieustannie podejmuje innowacyjne działania i ustanawia przyszłe trendy, a przy tym daje kobietom możliwości do rozpoznania ich prawdziwego potencjału jest dla mnie źródłem inspiracji i radości” – dodała modelka.

Estelle po raz pierwszy odkrył agent w parku w Paryżu, kiedy modelka miała zaledwie 13 lat. Obecnie reprezentuje ją agencja Ford Models. Przełom w jej karierze miał miejsce po zaproszeniu do wystąpienia w pokazie mody Victoria's Secret w roku 2017 i powrocie na wybieg marki w roku 2018. Modelka szybko skupiła na sobie międzynarodową uwagę dzięki tak ważnemu wydarzeniu i została najmłodszą chińską modelką na wybiegu Victoria's Secret w Szanghaju.

Modelka chodziła także po wybiegach Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Moschino, Proenza Schouler, Maison Margiela, Alberta Ferretti, Elie Saab, Jean Paul Gaultier, Fendi, Thakoon, Victoria Beckham, Opening Ceremony, Michael Kors, Boss, Chloé i nie tylko. Estelle wzięła udział w wielu kampaniach, w tym Vera Wang i H&M oraz pojawiła się we włoskich, chińskich i japońskich wydaniach „Vogue", „CR Fashion Book”, „TMagazine China” oraz brytyjskim i chińskim wydaniu „Harper's Bazaar”.

Estelle można obserwować w serwisie Instagram pod @chen_estelle, a z jej życiem osobistym można zapoznać się w serwisie YouTube na kanale Estelle Chen.

O Maybelline New York

Maybelline New York jest wiodącą marką kosmetyków na świecie dostępną w ponad 120 krajach. Przez połączenie technologicznie zaawansowanych składów produktów z doświadczeniem w trendach i nowojorskim charakterem, marka Maybelline New York dąży do zapewnienia każdej kobiecie dostępu do innowacyjnych, przystępnych i bezproblemowych kosmetyków. Marka jest obecnie oficjalnym sponsorem makijażu na potrzeby nowojorskiego tygodnia mody i innych podobnych wydarzeń na całym świecie. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.maybelline.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/972609/Maybelline_New_York_Estelle_Chen.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/679559/Maybelline_New_York_Logo.jpg

Źródło: Maybelline New York