ELEKTROTIM SA (23/2019) Informacja o zawarciu umowy z TAURON Dystrybucja S.A. - Oddział w Legnicy

11.09.2019, 15:10aktualizacja: 11.09.2019, 15:10

Raport bieżący 23/2019

Spółka ELEKTROTIM S.A. informuje, że w dniu 11.09.2019r. otrzymała umowę zawartą w imieniu konsorcjum firm w składzie: ELEKTROTIM S.A. (Lider konsorcjum) oraz PUH EL Professional Mariusz Maszota z/s w Gdyni (Członek konsorcjum) z TAURON Dystrybucja S.A. Oddział w Legnicy (dalej: Zamawiający) (data umowy 09.09.2019r.)

Przedmiotem umowy jest wykonanie na rzecz Zamawiającego zadania pn. "Budowa stacji 110/20 kV Jawor Strefa - 99/2019/ZAK2." Przedmiot umowy zostanie zrealizowany w terminie 20 miesięcy od daty zawarcia Umowy.

Za wykonanie przedmiotu umowy konsorcjum otrzyma wynagrodzenie w kwocie 22.000.000 zł netto.

Okres gwarancji na wykonany przedmiot umowy wynosi 36 miesięcy.

Pozostałe warunki umowy, w tym zapisy dotyczące kar umownych, nie odbiegają od powszechnie stosowanych warunków dla tego typu umów.

Spółka ELEKTROTIM S.A. raportem bieżącym nr 19/2019 z dnia 28.08.2019r. informowała o wyborze oferty złożonej przez Spółkę jako oferty najkorzystniejszej.

Biorąc pod uwagę aktualny portfel zamówień ELEKTROTIM S.A., a także szacowanie ryzyka przez Spółkę w kontekście m.in. ryzyka uzależnienia się od odbiorców-klientów, Spółka podaje fakt zawarcia ww. umowy do publicznej wiadomości z uwagi na znaczenie dla przychodów ELEKTROTIM S.A. w przyszłości.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz