OASIS Group zwiększa swój zasięg w Europie poprzez przejęcie spółki ArchiDoc w Polsce

23.10.2019, 13:24aktualizacja: 23.10.2019, 13:24

DUBLIN, 24 października 2019 r. /PRNewswire/ -- OASIS Group, jedna z największych w Europie grup zajmujących się zarządzaniem dokumentami i informacją przeszła do kolejnego etapu programu ekspansji w Europie poprzez przejęcie spółki ArchiDoc w Polsce. Spółkę przejęto od notowanej na warszawskiej giełdzie papierów wartościowych spółki OEX S.A.

Dzięki przejęciu sfinalizowanemu 17 października 2019 r. OASIS Group zrealizuje strategiczny cel, którym jest zwiększenie zasięgu w Europie Środkowej.

„Decyzja o zwiększeniu zasięgu przez wejście na rynek w Europie Środkowej była logicznym krokiem w naszej strategii rozwoju - powiedział Espen Halvorsen, dyrektor generalny OASIS Group. - Cieszymy się również z połączenia zespołu zapewniającego znaczący i rentowny wzrost dzięki strategii ukierunkowanej na potrzeby klienta”.

„Jesteśmy przekonani, że zawarte porozumienie leży w najlepszym interesie wszystkich stron. Jesteśmy dumni, że nasze wsparcie w zarządzaniu spółką ArchiDoc w znaczącym stopniu przyczyniło się do wzrostu przychodów i zysków spółki od chwili jej przejęcia. Uważamy, że OASIS jest na bardzo dobrej pozycji, aby zaoferować ArchiDoc długoterminowe wsparcie w osiągnięciu ambitnych celów, ponieważ teraz nasza strategia zaczyna się skupiać na usługach e-commerce” - powiedział Jerzy Motz, prezes OEX S.A.

Z zespołem liczącym ponad tysiąc osób, spółka ArchiDoc jest drugim w Polsce największym dostawcą usług w zakresie zarządzania dokumentami i informacją. Prowadzenie transformacji cyfrowej poprzez dostarczanie usług pakietu zarządzania informacją w ramach outsourcingu procesów biznesowych, czyli obszaru, w który grupa OASIS inwestowała przez kilka ostatnich lat.

Biorąc pod uwagę rosnące zapotrzebowanie na transformację cyfrową, o której mówią klienci w całej Europie, jest to bardzo dobry czas dla obu biznesów.

„Do zapewniania strategicznego wsparcia naszym wspólnym klientom w Europie wykorzystamy szeroką sieć korzyści w Europie, jakie posiada OASIS Group, wraz z naszym doświadczeniem w zakresie lokalnych usług specjalistycznych” - powiedział Konrad Rochalski, prezes zarządu ArchiDoc.

Na dzień dzisiejszy jest to 46. przejęcie, którego dokonała OASIS Group.

OASIS Group

Grupa OASIS, obsługująca klientów od roku 1999, której siedziba znajduje się w Dublinie (Irlandia), posiada liczne oddziały w UE. Zatrudnia 650 osób i świadczy usługi dla ponad 8 tys. klientów z różnych sektorów, w tym z finansowego, prawnego, ochrony zdrowia, rządowego i edukacyjnego. Już drugi rok z rzędu OASIS Group znalazła się na liście 2018 Inc. 5000 Europe najszybciej rozwijających się spółek w Europie.

www.OASISGroup.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/650664/OASIS_Group_Logo.jpg