Zagraniczni goście zafascynowani Chengdu

04.11.2019, 10:33aktualizacja: 04.11.2019, 10:33

2019 Global Travel Merchants Gathering w Chengdu

CHENGDU, Chiny, 4 listopada 2019 r. /PRNewswire/ -- 38 konsultantów podróży, pisarzy-podróżników i dziennikarzy podróżniczych z wielu krajów - w tym USA, Kanady i Wielkiej Brytanii - wzięło udział w wycieczce po Chengdu, ojczyźnie pand wielkich. Wycieczka objęła wypoczynkowy styl życia, bogate zasoby kulturowe, pyszną kuchnię, życie nocne i nowo powstałe obszary zielone.

Wycieczka jest symbolem początku wydarzenia 2019 Global Travel Merchants Gathering w Chengdu, jak donosi Biuro Kultury, Radia i Telewizji, Prasy i Publikacji Chengdu.

Wydarzenie, które biuro zorganizowało po raz pierwszy w 2018 r. ma na celu ustanowienie systemu współpracy strategicznej z międzynarodowymi operatorami turystycznymi przez zapraszanie ich do zapoznania się z rynkiem turystycznym miasta i nawiązywanie współpracy z lokalnymi odpowiednikami.

„Uwielbiamy Chengdu! Ja i moja koleżanka niemal nie chcemy wracać do Stanów” – skomentowała Colleen Kelly, dziennikarka telewizyjna z USA, która właśnie wróciła z wycieczki po Chengdu z koleżanką Christiną.

„Miasto jest dynamiczne, nowoczesne, a przy tym przepełnione historią i kulturą” – skomentowała Kelly dodając, że Chengdu jest wspaniałym przykładem do pokazania piękna Chin Amerykanom.

Kelly dodała, że wraz z Christiną chcą przywieźć tutaj swoje rodziny, ponieważ Chengdu to miasto bardzo przyjazne rodzinom z wieloma atrakcjami dla dzieci.

„Chengdu to tak duże, nowoczesne i modne miasto. Pełno tu dynamizmu, a młodzi ludzie gustownie się ubierają” – skomentowała Charu Khanna, konsultantka podróży w Discovery Travel.

Khannie najbardziej przypadła do gustu nauka kuchni syczuańskiej. W Muzeum Kuchni Syczuańskiej Chengdu Khanna nauczyła się przygotowywać kurczaka Kung Pao.

„Jem kurczaka Kung Pao non stop w Stanach – skomentowała. – Nauka własnoręcznego przygotowania tego dania u samego źródła była bardzo ciekawym doświadczeniem” – dodała konsultantka.

Biuro planuje zaprosić ekspertów i badaczy z organizacji turystycznych, w tym World Tourism Alliance (WTA) i Pacific Asia Travel Association (PATA), oraz ponad 200 międzynarodowych operatorów wycieczek z 40 krajów i regionów do udziału w bankiecie powitalnym wydarzenia 2019 Chengdu International Tourism Expo, który odbędzie się 28 listopada.

Urzędnicy potwierdzili, że biuro zorganizuje szereg szlaków podróżnych dla gości zagranicznych i zaprosi ich do zapoznania się z produktami turystycznymi w Chengdu w trakcie trwania targów.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1021454/International_visitors_learn_Sichuan_Cuisine_Chengdu_capital_Sichuan_province_China.jpg

Źródło: Chengdu Culture, Radio and TV, Press and Publication Bureau

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE